חליטת צמחים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/01/2010 | 21:38 | מאת: תמי

האם ניתן לאכול את חליטות הצמחים כמו פטל למשל אחרי השימוש?הם טעימים ואכילים, אך האם יש בהם גם ערכים בריאותיים? תודה.

תמי שלום, אני לא ממליץ על אכילת הצמחים ו\או הפירות לאחר שימושם כחליטה כיוון שהחומר הפעיל כבר מוצה מהם ולכן אין להם ערך רפואי. אני ממליץ על אכילת פירות וירקות טריים גם בגלל הערך התזונתי הגבוה שלהם וגם בגלל חשיבותם לפעילות מערכת העיכול ואספקת הויטמינים והמינרלים לגוף בצורה טבעית, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה