שום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/01/2010 | 17:47 | מאת: אפרת

האם בשום מבושל או אפוי נשאר איזשהו ערך תזונתי או סגולות רפואיות? ברור לי שבמצבו הטרי הוא עדיף, אבל בכל זאת... ושאלה נוספת- אם נבצר עלי תקופה מסוימת לאכול ירקות לא אורגניים- האם לוותר עליהם בגלל הריסוס? כלומר מה עדיף- לאכול ירקות עם ריסוס או לא לאכול ירקות בכלל...? תודה.

אפרת שלום רב, כמובן שלאחר הבישול הסגולות הרפואיות קטנות, וככל שמחממים יותר זמן, נישאר פחות ערך תזונתי במזון. לכן אני ממליץ לקחת שום מרוכז בכמוסות ללא ריח. לגבי ירקות עם ריסוס, אני ממליץ בכל זאת לאכול ירקות והרבה(גם אם הם לא אורגניים) על פני לא לאכול כלל, כיוון שהגוף זקוק לכל אותם הויטמינים והמינרלים המצויים בהם באופן טבעי. כמו גם, החשיבות הרבה שיש לירקות בתפקוד מערכת העיכול ויילוף החומרים בגוף, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה