פטרוזיליה- לניקוי מערכות הגוף?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

09/01/2010 | 23:45 | מאת: רון

שלום, בן 50 , פעיל ספורטיבית ואוכל אוכל בריא. מזה מספר שנים ערכי הקריאטנין בבדיקות הדם חרגו מהנורמה - בין 1.3 ל 1.4 וכך גם האוראה בין 48 ל 55. גם הכולסטרול מעל הנורמה - הכללי 224 ( HDL 47 ) (153 LDL מספר אנשים המליצו לי לשתות מיץ פטרוזיליה בטענה כי יתרונות הכלורופיל רבים וכדאי לי לנסות זאת לניקוי מערכות הגוף. הם המליצו להרתיח עלי פטרוזליה ולשתות את המים לאחר שרתחו. עשיתי כן במשך כשבוע ואף לאחר הרתיחה הכנסתי את התכולה למערבל המזון ושתיתי את התוצאה המרוכזת (שאגב, די מצא חן בעיני). שאלתי: א. האם אכן מיץ פטרוזיליה אכן מועיל למערכות הגוף ובעיקר לכליות? ב. לאחר מספר ימים חשתי בצריבה בעת מתן השתן שנמשכה מספר ימים. האם הדבר נובע משתיית מיץ הפרוזיליה ואולי בשל גרגרי החול שבודאי לא נוקו באופן מלא? ג. בבדיקות דם שעשיתי לאחרונה נצפתה ירידה מסויימת בקריאטינין (1.2) וגם באוריאה (46). האם יש קשר לפטרוזיליה? ד. מה באשר לכולסטרול - אני פעיל ספורטיבית (לעיתים גם מגזים בפעילות שכזו) משתדל לאכול אוכל בריא נטול כולסטרול ושומנים אך בכל זאת בשנים האחרונות אין כל הטבה בערכי הכולסטרול. ניסיתי לאכול כל בוקר שום וכן שמן זית (כף או שתיים) אך ללא כל תוצאות. ה. לפני כשנה חליתי במחלת הגאוט והתברר כי ערכי חומצת השתן שלי גבוהים. מאז נטלתי כולכיצין ואחר כך התחלתי בטיפול באוריל להורדת חומצת השתן (למרות שהרמטולוג התנגד לכך אך רופא המשפחה עמד על כך) ואכן חומצת השתן ירדה (6.2) אך מנגד אנזימי הכבד עלו מעל הנורמה (ALT 44 ) ו (AST 39 ) האם יש דרך אחרת, בנוסף לדיאטת הפורינים, להורדת חומצת השתן ללא נטילת כדור? תודה תודה

11/01/2010 | 13:06 | מאת: אילן

רון שלום רב, תודה רבה על מגוון השאלות, אנסה לענות על כולן אך אני ממליץ לך על יעוץ נטורופטי כיוון שיש לבדוק את כל מערכות הגוף ולהתאים לך תזונה נכונה ולוודא שאין אינטראקציה בין תרופתית ובין צמחי המרפא וזה דבר שיש לעשות ביעוץ אישי ולא דרך האינטרנט, אשמח לעמוד לרשותך בכך. הפטרוזיליה ידוע כמשתנת ומנקה את הכליות ודרכי השתן. הצריבה בשתן תיתכן בגלל הרבה גורמים וביניהם: זיהום חיידקי, דלקת או חומציות גבוהה בגוף ולדעתי לא בעקבות הפטרוזיליה אשר מנקה את דרכי השתן ומונעת דלקות, כך גם לגבי הקריאטינין והאוריאה. לגבי הכולסטרול, יש לבדוק את מצב הכבד על ידי איבחון נטורופטי מדוייק ולדעתי חשוב ביותר לנקות את הכבד מרעלים ולחדש את פעילותו ועל ידי כך תוכל לראות ירידה בכולסטרול ובשומנים בדם. כמו כן, חשוב ביותר לנקות את מערכת העיכול על ידי פורמולה צמחית המכילה: שן הארי, ארטישוק, גדילן מצוי ודרדר כחול, אשר מנקים את הגוף מרעלים ומפסולת ומסייעים רבות במניעת שומנים בדם. לגבי הגאוט, חשוב ביותר לשמור על תזונה נכונה המותאמת אישית על ידי נטורופט מומחה, כיוון שהמזון מהווה גורם חשוב במניעת המחלה. החומצה האורית הינה תוצר פירוק הסופי של פורינים, המרכיבים את ה DNA. שקיעתם של קריסטלי חומצה אורית בפרקים וברקמות נוספות גורם לנזק רב ותהליך דלקתי. ברוב המקרים לא ידוע מה גורם למחלה. לפעמים זהו מצב המלווה למחלה קשה אחרת כגון בעיות בכליות, תרופות ליתר לחץ דם, טיפול באספירין. בתזונה יש להפחית מוצרים המכילים הרבה פורינים שזה מוצרי מן החי - בשר, עוף, ביצים. כמו כן יש להמנע מאלכוהול, המגביר יצירת חומצה אורית, וצריכת יתר של קלוריות. אם יש עודף משקל צריך לרדת במשקל. הורדה במשקל מפחית רמות פורינים בדם. התזונה צריכה להיות דלת סכר ופחמימות פשוטות (כמו קמח לבן, אורז לבן וכולי), ללא מוצרים מן החי וענייה בחלבון. יש לאכול הרבה ירקות, פירות (דגש על פירות יער - דובדבנים, אוכמניות וכולי), דגנים מלאים (אורז מלא, קמח מלא, גריסים, שיפון וכולי) וקטניות. חשוב מאוד לשתות הרבה!!! לשיפור מהיר אפשר לעשות כשבועיים "דיאטת אורז" - לאכול רק אורז ומוצריו שבוע ראשון (אורז, פרכיות אורז, אטריות אורז, פסטה מאורז וכולי) בלי שום תוספות ובשבוע השני להוסיף ירקות. וזה בתנאי שאין מחלות כרוניות אחרות ברקע. מקווה שעניתי לך על כל השאלות, בכל מקרה אני ממליץ על איבחון מדוייק אצל נטורופט שימליץ לך על פורמולות צמחיות לאיזון כללי של מערכות הגוף השונות. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

13/01/2010 | 20:15 | מאת: משה

מידע אישי, את חומצת השתן אפשר להוריד עם כמוסות מורינגה. זה מעביר את התקפי הגאוט.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה