הליקובקטור פילורי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

10/12/2009 | 09:42 | מאת: אילנית

שלום, מצאו לי רמה של 3.77 של החיידק הליקובטור פילורי בקיבה, כשהרמה הנורמלית היא 1.10. הרופאה השאירה לשיקולי אם לקחת את האנטיביוטיקה או לא.. רציתי לשאול - האם יש דרך "לרסן" את החיידק הזה בקיבה ולא דרך אנטיביוטיקה? תודה, אילנית

אילנית שלום רב, כמובן שישנה דרך טבעית לטפל בחיידק ההליקובקטר פילורי וזאת על ידי שינוי תזונתי מתאים וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות במניעת הזיהום ובטיפול בו. אני ממליץ על הטיפול הטבעי הבא: ראשית, תמיד מומלץ בשלב הראשוני לשתות יותר ולאכול פחות, אולי אפילו לקחת בחשבון צום של מספר ימים כדי לאפשר לרקמה הפצועה זמן להחלים. הימנעות מארוחות גדולות וכבדות המעמיסות על העיכול ומאתגרות את הקיבה להתמודדות קשה. הפחתת מזון מן החי (פרט לדגים) - מקשה מאוד על העיכול, מעלה את רמת החומציות, חושף את הגוף לשיירי אנטיביוטיקה והורמונים. הפחתת מזונות ותבלינים חריפים, מלוחים, חמוצים, מטוגנים, פירות או ירקות לא בשלים או חומציים. צריכת יותר סיבים מסיסים כמו אלו המצויים בשיבולת שועל, ומזונות ריריים כמו מרקים סמיכים, בננות, דייסות וזרעי פשתן שלמים שהושרו במים - כל אלו מכילים חומרים מוצילגיים (ריריים) המצפים ומגנים על ריריות מערכת העיכול, מרגיעים את המקום ומסייעים בריפוי הכיב הפפטי. את זרעי הפשתן ניתן גם לטחון ולצרוך מאחר והם מכילים גם חומצת שומן מסוג אומגה 3 בעלת אפקט אנטי-דלקתי. הכוונה לתפריט עם מזונות שלא יוצרים חומצית. שימו לב, לא להתבלבל: ישנם מזונות בעלי טעם חמוץ כמו הלימון, שבגוף יוצרים בסיסיות ולא חומציות. חשוב מאוד לשתות הרבה מים (לא קפה ולא מוגזים). כמו כן, ישנה פורמולה מצויינת של חב' טינקטורה טק הנקראת חיסון אקסטרא המכילה צמחי מרפא אנטי בקטריאליים ואנטי ויראליים אשר עובדת מהר וטוב בהרבה ממטופלי. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לטיפול למשך חודש, לאחר מכן לוקחים פעם ביום למניעה לתקופה של מספר חודשים. שבוע טוב וחג חנוכה שמח, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה