תגובות בין תרופויות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/04/2007 | 13:01 | מאת: tedi

שלום ברצוני לדעת אם שימוש בציפרלקס (כ-8 חודשים) עשוי להעלות את רמות לחץ הדם, כאשר משתמשים בתרופות שונות להורדתו(Verapress,Ocsaar,Papid,Aldospiron.) לפני פניה לרופא המשפחה (עליו אני סומכת) ברצוני לשמוע חוו"ד של מומחה לתרופות. בנוסף אני לוקחת גם Simvacor לטובת הכולסטרול-ן-Cartia .עוד ברצוני להוסיף ששנתי גרוע מאוד, ובקרים רבים אני מתעוררת עם כאב ראש קל . הבחילה הקלה אני מניחה קשורה לציפרלקס כמו גם היובש בגרון. (הזעה בינתיים השתפרה). שאלה נוספת באותו נושא , על מנת להפסיק, את הציפרלקס האם חובה להתייעץ עם פסיכאטר או שרופא המשפחה, (רופא טוב, ועדכני) יספיק לצורך הזה. מודה מראש לתשובה מפורטת - שאלה נוספת למה נושא הרוקחות מופיע ברפואה משלימה אלא אם טעיתי בנושא הפורום תודה TEDI

ערב טוב ותודה על פנייתך, נושא הרוקחות מופיע ברפואה משלימה כיוון שאני מומחה לתרופות ולרפואה משלימה כאחד ולכן חשוב שיהיה מענה על שאלות הקשורות בשני הנושאים הנ"ל עם הגברת המודעות בעולם ברפואה האלטרנטיבית. לשאלתך, הייתי ממליץ לך ולכל אחד אחר הלוקח תרופות, בעיקר חזקות כגון אלו שציינת ללמוד טוב את הנושא ולהתעניין בו לפני לקיחת התרופות עם בעל מקצוע, ואם צריך לשאול אפילו מומחה לנושא כיוון שידוע שלכל תרופנ יש תופעות לוואי ולעיתים אף אינטראקציה עם תרופות או צמחי מרפא אחרים. לפי הספרות ישנן אינטראקציות רבות בין הציפרלקס לתרופות אחרות וחשוב לשאול את הרופא המטפל אם הנזק הוא רב על התועלת או להיפך. אשמח לעמוד לרשותך בכדי לשלב צמחי מרפא שעובדים בצורה יוצאת מן הכלל (כגון המאקה ועוד), ושאינם גורמים לתופעות לוואי כלשהן ואולי בעתיד יהיה באפשרותך להוריד את מינון הציפרלקס, כמובן בהשגחת הרופא המטפל שלך. ערב טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה