שמן אורגנו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/11/2009 | 11:28 | מאת: מיכל

שלום, אם שמן הופך לרווי כאשר מתחמם- האם על אותו עקרון מומלץ לבלוע שמן זה ושמנים אחרים כמו שמן זית לא בסמוך לשתיה חמה? האם בתהליך הבליעה והעיכול השמן יכול להפוך להיות רווי...? (סליחה על הבורות - אף פעם לא הייתי חזקה בביולוגיה ובכימיה...). תודה, ותודה על הפורום הנפלא הזה.

מיכל שלום רב ותודה על המחמאות, זה באמת חשוב כדי להמשיך בעבודת הקודש... את שמנים האתריים לא מומלץ לשתות, בניגוד לשמן זית או פישתן, כיוון שהם חזקים מאוד ועשויים לגרום לתגובה אלרגית בדרכי הנשימה. מומלץ לטפטף טיפה או שתיים בכפית מים או לדלל אותם בשמן זית ואז ניתן לשתות אותם. לגבי חימום לא מומלץ לחמם אותם גיוון שהחומרים הפעילים מתאדים בחימום ואז האפקט הביולוגי פוחת. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

18/11/2009 | 17:54 | מאת: מיכל

בהמשך לתשובתך- את שמן האורגנו אני בולעת בכפסולות. האם ניתן לשתות למשל תה בזמן הבליעה ולקוות שהשמן לא יהפוך לרווי במהלך הבליעה (בגלל הההתחממות עקב התה)? ואם כן כמה זמן יש להמתין בין בליעה של כל שמן שהוא ושתית התה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה