G6PD

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/09/2009 | 14:51 | מאת: אושרת

שלום אני חסרת אנזים G6PD המכונה "רגישות לפול", אני יודעת עוד מילדות כי אסור לי לגעת בפול ובכמה סוגי תרופות. ברצוני כעט לדעת אם אני יכולה לאכול חטיף ששמו "אדממה".זהו חטיף של פולי סויה. תודה

אושרת שלום רב, למיטב ידעתי אין מניעה לאכול סויה לחסרי G6PD, אך כמובן שישנם יוצאים מן הכלל הרגישים למאכל זה, ולכן בכל מקרה אם את לא חייבת לאכול סויה לא כדאי לקחת סיכון וישנם מאכלים אחרים לא פחות טעימים בלי חשש לאלרגיה. שבת נהדרת וחג סוכות שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה