תרופה אבעית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/09/2009 | 06:37 | מאת: אור

שלום האם יש תרופה טבעית להמסת אבנים בכיס המרה אבנים קטנות ומהיא אם כן? תודה

אור שלום, לטיפול באבנים בכליות מומלץ לשנות הרגלי תזונה ולהתאים את המזון למצב הקיים כדי לסייע בפירוק האבנים ובמניעת הישנות המצב. ישנם מחקרים רבים המראים את הקשר בין תזונה מערבית דלת סיבים ועשירה במזונות מזוקקים לבין היווצרות אבני כיס מרה. שינוי תזונתי לתזונה דלת שומן רווי ועשירה בסיבים מסיסים נמצאה יעילה במניעת אבני כיס מרה. בנוסף, על פי מחקר שנעשה על ידי ד"ר ברנמן, נמצא כי יש קשר בין אבני מרה לבין רגישויות במזון. מזונות מסוימות עלולים לגרום להתקף כיס מרה. ד"ר ברנמן מאמין כי עיכול חומרים הגורמים לרגישות גורמים להתנפחות צינוריות המרה, מה שגורם לפגיעה בזרימת המרה מכיס המרה. ישנם צמחי מרפא המטפלים באבנים בצורה טבעית אך מומלץ לפנות לנטורופט שיתאים לך אותם באופן אישי תוך ניקוי של מערכת העיכול ושיפור תפקוד כיס המרה והכבד, שנה טובה ובריאה, אילן ללבניקוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה