מגנזיום לשינה...................

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/09/2023 | 20:11 | מאת: דוד

היי, 1. קראתי באינטרנט שהדעות חלוקות האם מגנזיום אכן עוזר לשינה ואשמח לדעת האם מהניסיון המקצועי שלך - תוסף מגזניום ציטראט 500 מ"ג + 16 מ"ג ויטמין B6 אמור לעזור לשינה? באופן משמעותי/מועט? או שההשפעה היא רק למי שסובל מחוסר במגנזיום? ב. במידה שמגנזיום אכן עוזר לשינה, האם זה רק אחרי נטילה במשך כמה שבועות? או שמשפיע גם אחרי נטילה חד פעמית? 2. לגבי כדור שינה אמביאן סי אר (Zolpidem Tartrate) ומגנזיום.קראתי ש-המגנזיום נקשר לרצפטורים של החומצה גאמא אמינו בוטירית (GABA) וגם קראתי ש- זולפידם פועל באמצעות הפעלה סלקטיבית של תת היחידה 1α ברצפטור GABA , שהוא גם הקולטן דרכו מופעלת השינה הטבעית. אז כמה זמןהאם אני צריך להרחיק לפני השינה בין תוסף מגנזיום לכדור אמביאן סי אר . אז כמה זמן צריך להרחיק בין מגנזיום לאמביאן סי אר? תודה רבה!

דוד שלום, מגנזיום לא נועד להשרות שינה, אלא למניעת התכווצויות שרירים. יש להפריד לפחות שעתיים בין התרופה למגנזיום. בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע בבעיות שינה על ידי אבחון אירידיולוגי ויעוץ נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק המערכות החלשות והחזרת האיזון הטבעי לגוף, אשמח לעזור מנסיוני הרב בנושא חשוב זה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה