ג'ארדיאנס דואו, ומנוקורד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/08/2023 | 18:06 | מאת: נעמה

שלום בת 73 עם סכרת ויתר לח"ד וירידה בתפקוד כלייתי שמתבטא בקריאטנין 1.4.. נוטלת מטפורמין 850 פעמיים ביום. טרייטס קומפ 5 פעם ביום קרדילוק 5 פעם ביום וזודיפ 10 מ"ג פעמיים ביום. בגלל שלחץ הדם לא מאוזן, מומחה ללח"ד המליץ על: החלפת מטפורמין לג'ארדיאנס דואו 12.5/1000 פעם ביום. שגם ישמור על הכליות. ולהוסיף לתרופות לח"ד מונקורד 20 מ"ג פעמיים ביום. האם ג'ארדיאנס 12.5/1000 זה טיפול טוב יותר ממטפורמין 850 כפול 2? כי מבחינת מטפורמין מקבלים בזה רק 1000 במקום 1700 שהיה לפני כן? קראתי קצת על מונוקורד וכתוב שזה נועד לבעיות בלב, האם זו תרופה שמקובל להשתמש בה גם ביתר לחץ דם? והאם היא משתנת? או יכולה לגרום לבצקות? היא מתאימה גם למצב של סכרת ותפקוד כלייתי ירוד? תודה

נעמה שלום, במצב מורכב שכזה, אני ממליץ לעשות יעוץ רוקחי/נטורופטי אישי בכדי למנוע אינטראקציות ותופעות לוואי כלשהן אשמח לעזור מנסיוני הרב כרוקח מומחה ברפואה טבעית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה