ביוקל במקום פגלקס - נגד עצירות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/08/2009 | 20:08 | מאת: נטע גונן

שלום, ביתי בת 3. כבר 4 חודשים שאנו נותנים לה פגלקס משום שאינה רוצה לעשות קקי. אנחנו בטיפול פסיכולוגי, אבל עד שזה יפתר, אנחנו נאלצים להשתמש בפגלקס, ועד כמה שאמרו לי לאורך זמן. השאלה היא האם יש לך הכרות עם התכשיר ביוקל של טבעוני, והאם הוא יכול להחליף את פגלקס? פגלקס מאד ריכך את הצואה, וזה מנע מביתי להתאפק. כבר לא היה לנו צורך להשתמש בנרות שלא עזרו או בחוקנים. אני מאד חרדה לעבור לביוקל, רק מהחשש שהוא לא יעשה את העבודה. תודה נטע

31/08/2009 | 14:36 | מאת: אילן

נטע שלום רב, תופעה זו ידועה ומוכרת בקרב ילדים רבים וניתן לפתור אותה בדרכים רבות ומגוונות. למשל: שתייה מרובה, בעיקר כשחם. במידה ויש איבוד מים עקב הזעה מרובה מומלץ לשתות נוזלים עשירי מינרלים כגון מי מרק עשיר בעשבי תיבול •מיץ שזיפים – להשרות כמה שזיפים בכוס מים רותחים, לחכות שהמים יתקררו ולתת לילדה לשתות. •תזונה עשירת סיבים – תינוקות מעל גיל 6 חודשים יכולים לאכול דגנים מלאים. לילדים מעל גיל שנתיים מומלצת תזונה עשירה בסיבים – ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות. ניתן להוסיף כפית זרעי פשתן לתזונה בדייסה, סלט או על אוכל מבושל. זרעי הפשתן עשירים בסיבים מסיסים ובמרכיב הנקרא מוצילגים. הם מפרישים ריר שמסכך את מערכת העיכול והסיבים מעלים את נפח הצואה. בהצלחה ושבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה