בטמיגה לטיפול בשלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/02/2023 | 00:03 | מאת: נתי

שלום בן 48 סובל מתכיפות במתן שתן. מרגיש לי אפילו שאני נותן יותר שתן ממה שאני שותה. בלילה אני יכול לקום לשירותים בין 1-3 פעמים. וביום אני יכול גם ללכת כל שעה לשירותים. סוכר תקין. ערמונית בגודל תקין. האורולוג אמר שמדובר על שלפוחית רגיזה, והמליץ לקחת בטמיגה 50 מ"ג פעם ביום. 1. שלפוחית רגיזה זה מצב פיזיולוגי או עניין פסיכולוגי? 2. האם יכול להיות שאדם נותן יותר שתן ממה שצריך? כלומר ששותה ומהר מאוד צריך לפנות את זה מהגוף ובעצם הגוף לא מקבל את כמות הנוזלים הדרושה לו? 3. האם בטמיגה זו תרופה עם תופעות לוואי? יש תרופות חדישות ובטוחות יותר? 4. האם זה מעלה לח"ד (על זה ראיתי קצת מידע) ? והאם זה בעייתי למי שסובל מפעימות מוקדמות? תודה רבה

נתי שלום, יש קשר הדוק בין מערכת העצבים למערכת השתן ולכן אני ממליץ לך לעשות אבחון אירידיולוגי בכדי לזהות מהיכן נובעת החולשה ואז ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה וצמחי המרפא המסייעים בחיזוק המערכות החלשות והחזרת האיזון הטבעי לגוף. לעיתים הספיגה חלשה ולכן יש חוסר בנוזלים בגוף. לגבי תופעות לוואי- לכל תרופה יש תופעות לוואי וכך גם לבטמיגה, ישנן תרופות חדשות יותר ויש להתייעץ עם הרופא המטפל. לא ידוע לי על תופעות כאלו שציינת, בברכה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה