תוסף dhea בשילוב עם אוניה דה גאטו ופטריות מרפא

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/11/2022 | 16:44 | מאת: הדר

שלום, אני בת 37, בהליך של טיפולי פוריות על רקע רזרבה שחלתית נמוכה לגילי (ככל הנראה על רקע של נטילת צייקלוספורין בילדות, בעקבות תסמונת נפרוטית שאינה פעילה כבר כ- 21 שנים). לאחר שני סבבים שלא צלחו, רופאת הפיריון המליצה לקחת תוסף dhea 75 מ"ג. במקביל אני נוטלת q10 600 מ"ג. ללא קשר, מדקרת המליצה לי לקחת תוסף אוניה דה גאטו לחיזוק המערכת החיסונית בתקופת החורף - האם הנ"ל בטוח לנטילה במקביל? כמו כן, האם ישנה מניעה לקחת תוסף פטריות מרפא במקביל? (שיטאקה, מאיטקה, טרמטס, ריישי. לצורך חיזוק המערכת החיסונית וההורמונאלית). האם ישנן המלצות אחרות? תודה רבה.

הדר שלום, לגבי התוספים שציינת, אין מניעה לשלב ביניהם עם התרופות הללו. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לעשות אבחון אירידיולוגי בכדי לזהות מהיכן נובעת החולשה ואז ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה וצמחי המרפא המסייעים בחיזוק המערכות החלשות והחזרת האיזון ההורמונלי לגוף, גם בכדי לשפר את הפוריות והפריון וגם לחזק את מערכת החיסון, אשמח לעזור מנסיוני הרב בנושא זה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה