גלולות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/07/2009 | 15:36 | מאת: תמר

שלום, אני בחורה בת 24 שרגישה ללקטוז (גיליתי את זה בגיל 18) התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון (מסוג מליאן) והם גורמות לי להפרעות בעיכול (שלשולים וכאבי בטן) הבנתי שבגלולות יש לקטוז ואני מניחה שזו הסיבה לכאבים. האם יש גלולות שאין בהם לקטוז?גלולות לא חזקות? מה היתרונות והחסרונות שלהם? ואילו עוד פתרונות קיימים לאלו הסובלות מרגישות ללקטוז? האם יש גלולות טבעיות? והאם יש משהו שיכול להעביר לי את הרגישות ללקטוז?סוגי טיפולים? תודה

תמר שלום רב, כעקרון, כל הגלולות מכילות לקטוז, אם כי במינון נמוך מאד. יחד עם זאת, היצרנים משנים מידי פעם את המרכיבים של הגלולה ולכן כדאי מידי פעם להתעדכן בעלון לצרכן ולראות אם יש שינויים. לעומת זאת, גלולות המכילות רק פרוגסטרון, Mini pill, לא מכילות לקטוז. אפשרות נוספת, היא שימוש בהתקן תוך רחמי רגיל או מירנה. שם בוודאי שאין לקטוז. לא ידוע לי על גללות טבעיות שעובדות כמו אלו הכימיות. תוכלי לנסות גם כדורי לקטאז לפני לקיחת הגלולה ובכך להפחית משמעותית את תופעות הלוואי, אלו כמוסות המכילות את האנזים המפרק את הלקטוז ואולי זה יסייע לך בפתרון הרגישות שלך ללקטוז, סופשבוע נפלא, אילן.

18/02/2010 | 11:29 | מאת: צביה

האם התקן זה הוא קבוע לכמה שנים ואם כן האם הוא מתאים לבחורה צעירה שטרם עברם לידה (19)? תודה מראש צביה

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה