וזודיפ ובעיה אף סתום?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/05/2009 | 21:20 | מאת: כרמית

שלום דוקטור ללבניקוב, אבי בן מעל ל-70 ומטופל בתרופות ללחץ דם- בערב הוא לוקח וזודיפ ובבוקר לוקח טריטסט. יש לו בעיה שמפריע מאד לחייו- כל ערב, ובייחוד במשך הלילה- כשהוא הולך לישון- ניסתם לו האף והוא לא יכול לנשום. שמעתי ההוזודיפ יכול לגרום לבצקת או לעיבוי חניכיים, האם יש קשר, אפילו קטן בין התרופה לבין בעית האף הסתום לדעתך?? אשמח מאד לקבל את חוות דעתך ואפילו קצה קצהו של חוט! בברכה, כרמית

כרמית שלום רב, הוזודיפ נסבל היטב בדרך-כלל. תופעות לוואי אפשריות הן: כאב ראש, עייפות, בחילה, הסמקה ודפיקות לב. התפתחות של בצקת היא תופעת לוואי נדירה יותר. רצוי לבצע בדיקות תקופתיות של דם ושתן. הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולבדוק אפשרות של החלפת התרופה, ניתן כמובן לסייע לו ברפואה טבעית גם לבעיית לחץ הדם וגם לבעיית הנשימה על ידי נטורופט מומחה. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה