כדור

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

04/05/2009 | 19:16 | מאת: Leonardan

בן 29, בריא לחלוטין, משקל תקין, אין בעיות פרט לצרבת. 1. אילו כדורים המשפיעים ל 12-24 שעות קדימה קיימים ? (הכוונה היא לכדורי מניעה מראש למשך היום, ולא לכדור שנוטלים להפחתת הצרבת בזמן אמת) 2. האם יש צורך במרשם רופא ע"מ לרכוש את הכדורים הנ"ל ? (במידה ויש כדור ספציפי שדורש מרשם רופא, והכדור הזה טוב מכל האחרים, אשמח לדעת) 3. האם נטילת קבועה של כדור למניעה יומית כל בוקר, למשך תקופה ארוכה (שנים), יכול להזיק ? תודה רבה.

שלום רב, למניעת הצרבת יש לבדוק הרגלי תזונה ודברים נוספים הקשורים למערכת העיכול על ידי נטורופט מומחה. אומפרדקס Z (אומפרדקס-זי), היא תרופה ללא מרשם המונעת מראש את הזרקת החומצה לקיבה על ידי מניעת פעולת משאבת הפרוטונים, ובכך מנטרלת את הגורם לתחושת הצרבת. תרופה זו יכולה לשפר משמעותית את איכות החיים של הסובלים מצרבת בתדירות גבוהה (פעמיים בשבוע או יותר), ע"י מניעה של תחושת הצרבת. בטיפול פשוט של קפליה אחת ליום לפני הארוחה, לשימוש במשך 14 יום, יחול שיפור משמעותי במניעת תחושת הצרבת. לא ידוע על תופעות לוואי כלשהן בשימוש ממושך אך לדעתי כדאי להתחיל בטיפול נטורופטי ואם ה לא עוזר לקחת את התרופות, בברכה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה