ויטמין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/12/2008 | 18:00 | מאת: דן

שלום האם ויטמין ד מצטבר? ולשאלות: למשל יושב בשמש יומיים שלושה בשבוע רבע שעה כל יום. האם בשאר הימים אין צורך כי הויטמין נאגר? או הולך לאיבוד וחייבים לחדשו כל יום ? או בימים סגרירים לוקח 4 קפסולות ויטמין ד בשבוע , ובשאר השבוע לא לוקח אם הולך לאיבוד וחייבים לחדשו כל יום? לבדיקת דם פעם בשנה מתי? ואם להפסיק לקחת גלולה?..? בלי קשר טבעוני 10 שנים התחלתי השנה לאכןל ביצים וחלב האם הגוף במצבי לאחר 10 שנים " יודע " לספוג אותו מהביצה או העסק אבוד? וחייב כדורי מציצה כל החיים?בן 60 תודה תודה לתשובות

דן שלום, תאי העור מסוגלים לייצר ויטמין D עם חשיפה לאור השמש. חשיפה של דקות מעטות לאור שמש חזק מביאה להפקת כל הוויטמין D הדרוש למשך היום, ואף למעלה מכך, ללא צורך בצריכה נוספת במזון. חשיפה לאור השמש יעילה רק כשהעור נחשף לקרינה על-סגולה (UV). קרינה זו מסופקת רק כשהשמש נמצאת גבוה בשמיים, כלומר למשך כמה שעות מעטות בכל יום, בעיקר בקיץ. בימי החורף הייתי ממליץ לך לקחת כמוסות של ויטמין D אחת ליום. למענה על שאלות נוספות הייתי ממליץ לך להכנס לאתר הבא: www.vitamind.co.il שבת נהדרת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה