Q10

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

22/11/2008 | 22:26 | מאת: צורי

מדוע Q10 כל כך יקר ? האם התועלת שלו מצדיקה את המחיר ? האם הוא טוב גם לאנשים לא חולניים ובמה? האם זה נכון שהוא מסייע לבנות מחדש סחוס שהתבלה ? מה המינון המומלץ ?

צורי שלום, לגבי מחיר האנזים Q10, אני לא קובע מחירים של צמחי מרפא, אך לדעתי הייבוא שלו מייקר את הכדור, כיוון שבחו"ל ניתן להשיגו במחיר נמוך יותר משמעותית. הוא מצויין לאנשים שרוצים לשמור על אנרגיית הלב ולחיזוק כללי של הגוף בצורה טבעית, כמו כן הוא גם מרכיב חשוב בהרבה מאוד תהליכים שונים בגוף. לגבי הסחוס, לא קראתי מחקרים מקצועיים המעידים על תכונה זו, אך ניתן לנסות ולראות אם זה באמת כך. המינון המומלץ הוא 60 מ"ג פעם-פעמיים ביום לאחר הארוחה. יש להזהר בחולים הנוטלים אספירין או תרופות לדילול הדם, שכן ל Q10 יש תכונה שהוא מדלל את הדם ותיתכן אינטראקציה עם תרופות כאלו, שבת נהדרת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה