תוסף תזונה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/11/2008 | 14:40 | מאת: הדס

שלום 1.האם התוסף פוספטידיל סרין בנוסף לשיפור הזיכרון מטיב עם חולי טרשת נפוצה שכן הוא שכן הוא שומר על פעילות תקינה של תאי העצב? 2.ישנן חברות שמשווקות את הפוספטידיל סרין בלבד (את הכולין במינון זניח של 3 מ"ג ואת האינוסיטול במינון של 5 מ"ג.)אילו פרמטרים מכילים הסרין הכולין והאניסטול איזה רכיב חשב יותר לשיפור הזיכרון ואיזה רכיב חשוב לשלמות העצב? תודה

הדס שלום, פוספטידילסרין שייך למשפחת הפוספוליפידים המהווים את אבני הבנייה של מעטפת התא. רוב הפעילות הביולוגית בגופינו מתרחשת במעטפת התא או דרכה. בתוך משפחת הפוספוליפידים החשוב והבולט ביותר הינו פוספטידילסרין, נמצא בכמויות גדולות בתאי עצב במוח, ומעורב במספר רב שלתהליכים עצביים. פוספטידילסרין משפר את התקשורת הבין תאית במוח. לגבי הרכיבים שלו קצת קשה לי לומר לך במדויק אך תוכלי למצוא על כך מידע נוסף באתרים מקצועיים אחרים, שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה