טיסות ארוכות בהריון

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

18/01/2008 | 23:56 | מאת: עדית

שלום ברצוני לדעת מה ההמלצה שלכם לגבי טיסות ארוכות בהריון עם hht עברתי אימבוליזציה בריאות ונשארו כמה תסחיפים קטנים בלבד אך כמובן שקיימים גם איברים אחרים שלא ניתן לבדוק ויכולים להיות בעיתיים... תודה עדית

עדית שלום ראשית, התנצלות על העיכוב בתשובה. אנחנו עסוקים בביקורו של דר וויט בארץ. בחולי HHT יש מספר נקודות שצריך להתייחס אליהם בטיסה ואציין בקצרה חלק מהם כי הדיון צריך להיות בכל מקרה לגופו. וכמובן שבשורה התחתונה לרוב המכריע של חולי HHT אין הריית נגד לטיסה גם לא בהריון. AVMS בריאות- 1. עלולים להחמיר בהריון ולכן מומלץ לבדוק לנוכחות AVMS אלו לפני כניסה להריון. 2. גם ללא קשר להריון הם עלולים לגרום להיפוקסמיה- כלומר לירידה ברויון החמצן בדם. והיות ובמטוס יש ירידה ברמת החמצן באויר המטוס (טיסה במטוס נוסעים רגיל דומה לעלייה להרים לגובה של כ 2500 מטר) הרי שזה עלול להחמיר את ההיפוקסמיה. עם זאת ברוב חולי HHT ההיפוקסמיה אינה משמעותית. 3. טיסה ממושכת הינה גורם סיכון לקרישים בורידי הרגליים אצל כל אחד מאיתנו. קרישים אלו עלולים להגיע לריאות גם באנשים ללא HHT . בחולי HHT עם AVMS בריאות אותם קרישים יכולים לעקוף את הריאות ולהגיע גם למוח. ההמלצות הקיימות של הנעת הרגליים, שתייה מרובה וכדו קיימות גם כאן. יש רופאים הממליצים אף לקחת אספירין באנשים עם סיכון לקרישים לפני טיסה . בחולי HHT טיפול באספירין הוא בעייתי כמובן בגלל דימומי האף. AVMS במוח ובכבד אינן מהוות איזושהי הוריית נגד לטיסה גם בהריון אלא אם כן יש סימפטומים כלשהם. לסיכום כל האמור לעיל הוא כרקע כללי אך יש נקודות בהן צריך לדון בכל מקרה לגופו.

05/02/2008 | 19:42 | מאת: עדית

תודה רבה על התשובה המקיפה קבלתי תשובה גם מרופא הנשים וד"ר שבלין (לונדון) שיעצו לי לקחת אספירין בטיסה - למרות שאספירין לא מומלץ בהריון - על איזה כמות של אספירין אתה ממליץ? הם 75 מ"ג יספיק?

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)