hht &pregnancy???

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

23/07/2007 | 13:12 | מאת: רשא

שלום לכם דר מאי זהב וגב' היימן: אני בת 25, גיליתי ממש במקרה שישי לי את התסמונת לפני 5 שנים, אני בקשר עם רופאים מהדסה ומנסים לטפל בזה "ככל האפשר"!!! עד היום עברתי שתי פרוצדורות של COILING בתוך הראות, אני מרגישה טוב עם זה והגוף שלי בריא בד"כ. אני כבר תקופה מחפשת מידע לגבי הריון עם HHT תוכלו לעזור לי!!!! יש לציין רמת הסטורציה שלי היא 93 במנוחה. בקשה שנייה היא : האם יש דרך שבה אפשר לגלות אם העובר יהיה נשאי לגין לפני כניסה להריון, כי עד היום נודע לי שאפשר לגלות את זה רק בשבוע שמיני-עשירי? בתודה

29/07/2007 | 14:03 | מאת: ענת

מתי עברת את הפרוצדורות? אני לא מומחית, אבל סטורציה של 93 במנוחה לא נשמע לי כ"כ תקין. אני בטוחה שמאירה וד"ר מי-זהב יענו תשובה יותר רחבה, ולכן רק אגיד שכדאי לך להיבדק שוב עם כזו סטורציה, ובטח לפני שנכנסים להריון.

רשא שלום למרות שדיברנו כבר אני בכ"ז עונה גם דרך הפורום. הריון לעיתים עלול להחמיר את השנט הריאתי בHHT. עם זאת יש מקרים בהם יש דווקא שיפור בהריון (כנראה עקב כך שהבטן הגדלה לוחצת על הריאות וסוגרת בעצם את ה AVMS הנמצאים בד"כ בבסיסי הריאות). בעקרון סטורציה 93% אינה הוריית נגד אוטומטית להריון.יש לדון בכל מקרה לגופו. עדיף לסגור את ה AVMS במידת האפשר לפני ההריון. לגבי השאלה השניה: קיימת אבחנה גנטית ל HHT . במעבדות המובילות בעולם מוצאים את המוטאציה בכ 90% מהחולים. במידה והורה חולה והמוטאציה שלו ידועה ניתן לבדוק אם המחלה קיימת גם בצאצאים. אבחנה טרום הריון אפשרית גם כן אם כי יש לבדוק איך ניתן לבצע זאת טכנית. הרעיון הוא לבצע הפרייה חוץ גופית ולבדוק את העובר טרם החזרתו לרחם. בהצלחה מאיר

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)