נזם

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

20/01/2013 | 19:10 | מאת: שגיא

שלום, ידידה שלי אובחנה כסובלת מהתסמונת כאשר יש לה תסמינים קלים מאוד של דימום קל מהאף לעתים רחוקות. היא מעוניינת לעשות נזם באף האם יש מניעה כלשהי או השלכות כלשהם או שזה יהיה בטוח מבחינתה לעשות נזם? תודה מראש.

שלום, שגיא. כיוון ש-95% מבעלי תסמין HHT מדממים מהאף (שמתחזק עם הגיל) דעתינו: לא לגעת באף ללא צורך רפואי. יש סבירות לגעת ב-teleagictasia ולגרום להגברת הדימומים. ולנזם למצא מקום יפה אחר בגוף. שלחתי שאילתא לרופא א.א.ג. העובד עם חולי HHT. אוסיף את תשובתו עם קבלתה. בברכה, מאירה

26/01/2013 | 11:55 | מאת: פרופ' איתן יניב - א.א.ג

בתשובה לשאלתך: רוב הסיכויים שניתן לעשות נזם מבלי להסתבך עם דימום. רצוי להסתכל קודם לתוך האף ולראות אם אין נגע של כלי דם דווקא במקום בו אמור להיכנס הנזם. פרופ' יניב

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)