הריון עם התסמונת

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

04/02/2007 | 11:51 | מאת: מיה

שלום! שמי מיה בת 29, חודש רביעי, אני סובלת מתסמונת זו, האם בהריון יש סיכונים נוספים עם תסמונת זו?

שלום, מיה. קודם כל, בשעה טובה. שההריון יעבור בשקט בריאותי והילד ואת תהיו בריאים ומלאי שמחה. אני שולחת לך מאמר שנכתב במרכז רפואי של HHT באנגליה. המאמר הנו בשפה האנגלית. לאישה שסובלת מ-HHT, רצוי לדעת, האם יש לה AVM ובאיזה מצב הם. החשוב ביותר לדעת את מצבם של בריאות. באנגליה לא ממליצים לבצע בדיקה אם את כבר בהריון. בכל פניה לרופאים, עליך לציין שאת סובלת מתסמונת זו, וממליצה לקחת איתך גם עותק של המאמר ולהראותו לרופא (במיוחד לרופא משפחה ורופא נשים שמלווים אותך בהריון).

מיה שלום ראשית אני מצטרף לברכות של מאירה. ככלל, עדיף לברר נוכחות AVMs בריאות לפני ההריון. לעיתים יש החמרה בקליניקה שלAVMs אלו במהלך ההריון. עם זאת ניתן לבדוק נוכחות AVMs גם בהריון. אמנם חלק מהבדיקות לא מומלצות בהריון אך יש דרכים פחות מדוייקות לאבחנת AVMs, שאפשריות בהריון. צריך לזכור שברוב המקרים לא נטפל ב AVM בהריון אלא אח"כ. בהחלטה מה לעשות חשוב לדעת אם יש איזושהי קליניקה נשימתית, האם יש ירידה ברויון החמצן בדם ועוד. בכל מקרה מציע לאחר ההריון הערכה לנוכחות AVMs בריאות ובמוח. בהמשך צריך גם לשקול הערכה של הילד

12/03/2007 | 18:16 | מאת: ענת

היי מיה, מזל טוב. :) רק להוסיף על דבריהם של קודמי - יש בדיקה שנקראית "אקו באבל" והיא מצביעה על קיומם (או אי קיומם) של AVMs בריאות. היא בדיקה מאוד פשוטה ולא פולשנית, ונדמה לי שנשים בהריון יכולות לעבור את הבדיקה בלי שום סיכונים. כמובן, ש"נדמה לי" זה לא טוב מספיק, אז עדיף לברר עם רופא שמכיר את הבדיקה ויודע בדיוק אם מותר לך או לא מותר לך לעבור אותה.

את צודקת, ענת. בדיקת ECHOBUBBLE שאת כותבת עליה, הנה בדיקה פשוטה ועדיפה לגילוי PAVM (Pulmonary AVM). הרופאים ממליצים (ויש כאלה שדורשים) לכל אשה בעלת (או חשד ל) לתסמונת, לעבור בדיקה זו. אבל הבדיקה זו כרוכה בהזרקת חומר. לכן רצוי לעבור אותה לפני תחילת ההריון והרופאים ממליצים להימנע ממנה בזמן ההריון. רק אם יש סיבה מאוד חשובה, יש לתת לרופא להחליט. מצרפת קטע ממאמר: Contrast echocardiography ("bubble study") is a noninvasive, safe, AND simple method for detecting PAVMs. It appears to be the most sensitive of the noninvasive tests for diagnosing PAVMs. The test is performed by injecting agitated saline solution into a peripheral vein. As the saline solution enters the right atrium, microcavitations (bubbles) are seen. בברכה, מאירה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)