שאלה לגבי שימוש בתרופה - מומיו

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

21/07/2009 | 16:27 | מאת: ענתדייג

שלום, האם מותר לחולה HHT עם AVM בריאות לקחת את התרופה "מומיו"? זוהי תרופה ללא מרשם, כביכול "טבעית", שאמורה לטפל בעצמות חלשות ולחזק את מערכת החיסון. ניסיתי למצוא מידע עליה באינטרנט, ומצאתי מאמר אחד שטוען שאחד מהמרכיבים הוא גופרית (sulphur), ושזה אמור "למנוע קרישי דם" ו"לשפר את זרימת הדם". נשמע חשוד. הנה הלינק: http://www.health-supplies-factory-outlet.com/english/specifications/mumijo.htm והנה לינק נוסף עם מידע על התרופה: http://ecam.oxfordjournals.org/cgi/content/full/nen072 אני ממש אשמח אם אחד מהרופאים יוכלו להסתכל על זה, אני סובלת מאוד מבעיות מפרקים, והומלץ לי ספציפית על התרופה הזאת, אבל אני לא רוצה לקחת אותה לפני שאני יודעת שזה בטוח.

שלום, ענת. כל הכבוד שאת בודקת תרופות לפני לקיחתם. ד"ר מי-זהב יענה לך. אולי זה ייקח זמן בדיקת התרופה. האם הנך מודעת שיש לנו בעמותה רוקח בעל עשרות שנות נסיון (שהנו בועד ולקח על עצמו תפקיד, ברור שבהתנדבות, לעזור לחולי העמותה במקרים כאלה? תצרי איתי קשר, אעביר אותך גם אליו. בברכה, מאירה

22/07/2009 | 17:43 | מאת: ענת

תודה, אולי תוכלי לרשום את האימייל שלו ואני אפנה אליו ישירות. או שתשלחי לי את הכתובת שלו (את מכירה את הכתובת שלי). ענת

ענת שלום ידיעותי ברפואה משלימה מועטות. אחת הסיבות לכך הינה כי יש מעט מאוד מידע מדעי משכנע לגבי תרופות אלו. דווקא על תרופה זו נמצא מאמר אחד (אליו הפנית גם את) שמסיק מעבודות מעבדה כי לתרופה זו יש אפקט מגן על מע' העצבים. מה המשמעות הקלינית של כך- על זה אין תשובה. העובדה שהתרופה מכילה סולפור אינה אומרת הרבה. סולפור הוא מרכיב חשוב בגופינו- כ 0.25% ממשקל גופנו הוא סולפור (בדומה לאשלגן למשל). הוא מופיע בעיקר בחלבוני הגוף אך גם בתאים ועוד. בהפנייה לאתר שציינת לא הצלחתי להסיק על הריכוזים המדוייקים של כל מרכיב. ייעוץ עם רוקח בהחלט יכול לסייע כמו גם ייעוץ עם רופאים העוסקים ברפואה משלימה. הרבה בריאות

08/09/2009 | 15:15 | מאת: ענת

לכל המעוניינים לדעת - לאחר יעוץ עם רופאי רפואה משלימה, התרופה הינה בטוחה לשימוש.

07/03/2010 | 20:51 | מאת: ענת

אני רוצהלספר שבמשך שנתיים סבלתי מכאבי בטן, כאבי פרקים עברתי ים בדיקות ורק המומיו עזר לי

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)