שאילתא לרופא א.א.ג

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

19/07/2009 | 08:14 | מאת: אלה

שלום. הנני בעלת HHT וסובלת מדימומים חזקים מהעף, ממקום אחד ספציפי. אני משתדלת לשמור על לחות פנים האף, בחומרים שונים. פעם אמרו לי לא להשתמש בווזלין. מה דעתך על שימוש ב"ווזלין פלוריש" שרשום עליו "פרפין לבן רך"? נראה לי, שהוא בכל זאת עוזר לי, אבל הנני חוששת להשתמש בו. תודה מראש על תשובתך. אלה

אלה שלום הטיפול בדימומי אף במשחות מקומיות ב HHT הינו מאוד מקובל וחשוב. יש אכן חשיבות למניעת יובש ברירית האף. יש 2 סוגי משחות - על בסיס שומני ועל בסיס מימי. יתרונות המשחות השומניות הינו בכך פעולתן ממושכת יותר. עם זאת יש להמנע מלשאוף חומרים שומניים לריאות. בספרות יש בהחלט המלצה לשימוש במשחות על בסיס שומני למרות שאין על כל עבודות מדעיות מבוקרות.

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)