דימימי אף, הורמונים

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

05/03/2009 | 07:31 | מאת: לי

האם יש הסבר לדימומים מסיבים בשעות הלילה במיוחד? כיצד ניתן למנוע דווקא אותם? או יותר נכון את היקפם. בזמו ההריון, פחתו הדימומים בצורה מפתיעה. . רמת ההמוגלובין עלתה לרמה נורמה בהריון? האם יש קשר לרמת האסטרוגן בגוף ולדימומים? האם ידוע על קשר כזה? האם מומלץ ליטול כדורים מסוג זה?

1. בנושא דימומי לילה. שאלתי את השאלה בכנס הבינלאומי וגם את הרופא א.א.ג. שלנו. לא נענתי ע"י תשובה חד-משמעית. המסקנות מתשובתם הן שבזמן שנת לילה האף מתייבש (ממזגן או ממזג אוויר) וגם נושמים דרך האף. כמו כן, ללא לשים לב (הלא אנו ישנים) מנסים לקנח את הגושים המתייבשים ואז כלי דם מתפוצצים. הפתרונות האפשריים: א. למרוח את פנים האף עם משחה שאת משתמשת ביום. ב. לא לישון עם מזגן דלוק ג. להשתמש במכשיר אדים קרים (ניתן לרכשו בבית מרקחת עם החזרת חלק מההוצאה דרך קופ"ח, עם המלצה של רופא מטפל). 2. כמו כן, קיימת שאלה נוספת: למה אנו מדממים בהקמה מהלילה? התשובה היחידה שקיבלתי שזה מהפרשי לחץ דם במעבר מהיר ממצב שכיבה ממושכת לישיבה או עמידה. אי לכך, יש לבצע את התהליך בהדרגה ולאט. 3. לגבי ההריון. קיימים מקרים שדווחו שבפרק זמן של לחץ (טיפול בחולה קרוב,ניתוח,....). מצפים לדמם אף חזק. אבל, קרה תהליך הפוך: תקופה ללא דמם אף. אין מה לשמוח: הוא חזר לאחר מכך.( זה לא דומה להתנהגות האדרנלין?) לגבי האסטרוגן: כבר לפני 10 שנים גילו בארה"ב ששימוש בו יכול לגרום להורדה בכמות ותדירות של דמם אף. אין להשתמש בהורמונים ללא התיעצות עם רופא משפחה ורופא נשים. במיוחד בגיל הפוריות, ללא צורך נוסף. בברכה, מאירה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)