האם אלו סימנים למחלה hht?

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

13/02/2009 | 02:22 | מאת: מרינה

בשנת 81 החלו להופיע לי לאורך הזרוע נקודות אדומות וזה התפשט עד הכתף מאחור ועל קדמת החזה העליון , פניתי לרופא עור באופן פרטי לאחר שרופאי הקופה [משפחה/רופאי עור/אלרגולוג] בה אני חברה לא ידעו לאבחן ממה זה. הרופא עור הודיע לי כי זה עשוי להופיע גם בצד השני. שמתי לב שזה נעצר אבל בנמשך השנים ועם כל המשחות שנתנו לי למרוח הנקודות הפכו לכתמים כהים . היום זה נראה כאילו נכוויתי. בנוסף לכך בשנת 81 היתה ירידה ברמת טסיות הדם לאחר שנתיים חזרו לנורמה ולפני כ-10 שנים החלו לרדת באופן הדרגתי ובימי הקיץ החמים או בזמן מאמץ יש לי דימום באף שנקרש ומפריע , ורופא משפחה מפנה לרופא א.א.ג. [לא הלכתי, כי מה יכול כבר לעשות? ] . יש לציין שהמוגלובין תקין . יש עוד בעיות רפואיות אבל לא יודעת אם קשור

מרינה שלום קשה לי על סמך התאור לאפיין את הנגעים העוריים- האם רופא העור הגדיר אותם כטלאנגיאקטזיות? (אלו נקודות אדמדמות הנעלמות בלחיצה). ירידה בטסיות אינה אופיינית בדרך כלל ל HHT אם כי זה עלול לקרות לעיתים נדירות. האם יש בני משפחה הסובלים מדימומים קשים מהאף? מנקודות אדומות כנ"ל?במחלה זו בד"כ יש מס' בני משפחה הסובלים מהמחלה. באם יש התלבטות נשמח לבדוק אותך במרפאתנו. בהצלחה דר' מאיר מי-זהב

שלום, מרינה. נקודות אדומות המופיעות ב-HHT הנקראות telangiectasia, ניתנות לבדיקה, כפי שכתב ד"ר מי-זהב. תלחצי חזק על הנקודה (תזהרי לא לגרדה), תשחררי ואת צריכה לראות שהאודם נעלם ולאט-לאט חוזר. ישנה עדות שנקודות אלה השחירו (כמו שאת כותבת) ונשארו כבר מספר שנים כמו כוויה. זה קרה בשימוש באבקה קוסמטית. תבדקי טוב עם מה את משתמשת מקוסמטיקה. הייתי מציעה לך לגשת לרופא א.א.ג של מרכז רפואי של HHT, לבדיקת קיום/שלילה telangiectasias בפנים האף. אם זה באמת HHT, מצב הדם מהאף עלול להרע עם הגיל. אבל ישנן גם הרבה סיבות אחרות לדימומי אף. בברכה, מאירה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)