למה לא עונים לי?

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

04/10/2009 | 14:25 | מאת: לימור

לצוות הדיאטניות שלום, הנני בת 26, בריאה בדר"כ. סובלת מזה שנים מאקנה ברמה נמוכה-בינונית וקצת משיעור יתר. בבדיקות ההורמונליות יצאו רמות קצת גבוהות של אנדרוגנים, אולם האנדוקרינולוג טוען כי אין בעיה הורמונלית. קראתי לא ממזמן באתר האקנה הישראלי כי לאוכל יש השפעה על האקנה וישנם מאכלים מסוימים העלולים להחריף את האקנה. נאמר, לפי דעתו של רופא עור מוסמך, כי סוכר, קמח לבן וחלב פרה הם שלושת הגורמים העיקריים להחרפת האקנה, ורצוי להפחית בצריכתם. מאז נכנסתי להיסטריה בעניין והפסקתי כמעט לגמריי לצרוך מוצרי חלב, לאכול לחם מקמח לבן ולאכול דברים מתוקים. אני מאוד אוהבת גבינות וקשה לי נורא עם ההיגמלות הזאת. ההסבר לקח שחלב משפיע על עור הפנים הוא שבחלב של הפרה יש הרבה הורמונים, אך הדגיש כי יוגורט הוא כן טוב ואינו מזיק. מה ז"א להפחית? כמה חלב אפשר לשתות בשבוע למשל? או כמה גבינה לבנה/קוטג' אפשר בשבוע? אין לי מושג מה זה נקרא כמות שלא תשפיע על האקנה האם באמת מוצרי חלב הם עד כדי כך משפיעים? ומדוע גם סוכר וקמח לבן? מה זה נקרא להפחית? כמה חלב לשתות בשבוע, למשל? או כמה סוכר לצרוך? אגב, שמתי לב שכשאני אוכלת מוצרי חלב אז יוצא לי פצע או שניים. אין לי מושג אם זה באמת כי אכלתי מוצרי חלב או פשוט זה קטע פסיכולוגי (פסיכוסומטי) עקב המחשבה שאצא לי חצ'קון. תודה וסליחה על כמות השאלות חג שמח,

04/10/2009 | 14:27 | מאת: לימור

ולא לדיאטניות, כפי שכתוב בהודעה

11/10/2009 | 08:32 | מאת:

לימור שלום נושא האקנה והדיאטה הינו בסופו של דבר אינדוידואלי ואינו חושב כי הנחיות גורפות מראש יעילות בכל המיקרים . בכל אופן לגבי סוגים וכמויות הייתי ממליץ להתייעץ עם דיאטנית. בברכה ד"ר שלקוביץ www.derma.md