הפרי האסור,הפרי המותר, והעיתונאי
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום לכולם היום בבוקר שמעתי בחדשות שפיתחו איזה פרי "שמותר" לסוכרתיים לאכול חחחחחח קרעו אותי מצחוק אלה עם השטויות שלהם, כאילו שאני מתנזר מפירות. בקיצור עוד לא נולד הפרי שאני לא מרשה לעצמי לאכול אותו אבל בשכל,לפני פעילות גופנית קלילה למשל או במקום ממתק כאשר אני חש ירידה ברמת הסוכר בדם. הורסים אותי העיתונאים האלה,הם מפרסמים דברים בלי לחקור שום דבר ובלי לבדוק מי, מה, ומה המחיר . סתם מתוך סקרנות מישהו שמע על זה משהו? שכחתי אפילו את השם המוזר של הפרי הזה.
שלום לך, העתונאים מקבלים תשלום לפי מספר המלים שהם מפרסמים, ועליהם לפרסם כל הזמן... [לא כל אחד הוא פרייר כמוני שכותב הכל בהתנדבות...]עקרונית מותר לסוכרתים לאכול כל פרעי למעט ענבים ופרות יבשים. בגודל - בינוני או פרוסה סבירה (אבטיח בינוני זה קצת יותר מדי..) ומומלץ לאכול 3 פירות ביממה.
עם כל הכבוד לד"ר קנטר, אני סכרתית מזה כ- 12 שנה מאוזנת מאוד - HA1C = 5.3 אוכלת כ- 10 תמרים יבשים ביום ורק מרגישה מזה טוב. כמובן שלא אוכלת פרות יבשים שמוסיפים להם סוכר באופן מלאכותי. למרות שאינני רופאה הרי שאומרים שאין חכם כבעל הנסיון והבדיקות שלי ומצבי הפיזי מדברים בעד עצמם. מדוע אם כן לאסור אכילת פרות יבשים?
ד"ר קנטר שלום, למה זה יצא קצפך על הענבים? האינדקס הגליקמי שלהם הוא בין 40 ל 50 , וזה דומה לפירות רבים אחרים כמו תפוחים ואגסים. גם כמות הפחמימות הזמינות דומה לאחרים, כך שנראה לי שאין סיבה לאסור את אכילתם כמנת פרי. אמנם, הגלוקוז ידוע גם בכינוי "סוכר ענבים", אבל הדבר נובע מסיבות הסטוריות של אופן גילוי הגלוקוז, ולא מפני שהענב הוא גלוקוז טהור. אנו יודעים היום שכמעט כל הפירות מכילים אותו. לעיתים נדמה לי שהאיסור הרווח על פירות יבשים וענבים נובע בעיקר מהעובדה שבהיותם פירות קטנים קשה יותר לשלוט על הכמות הנאכלת בהסח הדעת. אולם למי שמודע למה שנכנס לפיו אין כל בעייה עם הפירות הנ"ל. בברכה, גלעד