"גמילה" (?!) מאינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/05/2000 | 20:02 | מאת: קרן

סבי טופל ע"י הזרקת אינסולין במשך 10 שנים. לאחרונה הוא אושפז עקב חולשה פיזית ובביה"ח הומלץ להפסיק את האינסולין ולהיכנס לדיאטה נוקשה. שאלתי היא האם הרגשת החולשה הפיזית שהוא מרגיש מדי ערב היא תופעת לוואי של תהליך הגמילה מאינסולין? האם אפשר לקרוא לזה "גמילה"? האם יש הסבר לכך שרמת הסוכר בדם עולה לקראת ערב למרות שהוא שומר בקנאות על תפריט הדיאטה שהכתיבו הרופאים? תודה מראש, קרן

11/05/2000 | 22:05 | מאת: ד"ר יורם קנטר

איני רופא אבל איני מכיר מושג הנקרא "גמילה" מאינסולין. גמילה קשורה בהתמכרות, ואינסולין אינו ממכר. כנראה שהרקע לכך הוא לנסות ולבדוק אם החולשה היא על רקע של מינון יתר של אינסולין ותופעות ההיפו שעשויות להתרחש עקב כך. וכדי לפצות על הפסקת האינסולין, נדרש סבך להקפיד על הדיאטה שלו. רמת הסוכר עולה עקב מחלת הסוכרת והמחסור באינסולין. איני יודע אם הוא מקבל תרופות אחרות, אבל אני מניח שהרופאים רוצים לשלול כל השפעה אחרת. מאחל לסבך שישוב לאיתנו ולכוחותיו. מאיר

מנהל פורום סוכרת