סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/05/2000 | 10:52 | מאת: אורלי

שלום רב! ברצוני לדעת מה ההבדל בין סכרת נעורים לבין סכרת? (בבקשה תציינו את ההבדלים בין גבר לאישה) והאם סכרת נעורים של גבר עלולה לעבור בתורשה? ושלחו לי עוד בנוסף ,מהי תחולת החיים של אנשים חולי סכרת נעורים,הסיכונים הכרוכים בזריקות האינסולין במשך שנות חיו ,והאם יכולה המחלה לפגוע בתפקוד המיני?! *שלחו לי תשובה בהקדם האפשרי. בתודה מראש אורלי.

09/05/2000 | 15:44 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אורלי שלום, את שואלת שאלות קשות, ואענה לך בעדינות..אני סוכרתי ולא רופא. סוכרת היא מחלה הנובעת ממחסור באינסולין או מתפקוד לקוי של האינסולין. האינסולין הוא הורמון המיוצר בלבלב שבלעדיו לא יעבור הסוכר שבמזון שאנו אוכלים מהדם אל רקמות הגוף. והסממן העיקרי לסוכרת הוא רמות סוכר גבוהות בדם, שכן הוא מצטבר שם ולא ממשיך להזין את רקמות הגוף ולספק להם אנרגיה. וללא אנרגיה קשה לחיות, לחשוב, להתפתח ולהניע את המערכת. ועתה, סוכרת נעורים מתרחשת כאשר הלבלב אינו מפיק לחלוטין אינסולין. במקרה זה יש חובה לספק אינסולין ממקור חיצוני, לאמור בהזרקות. סוכרת "מבוגרים" מתרחשת כאשר הלבלב מפיק אינסולין, אבל לא מספיק. אזי רצוי להשלים בכדורים, דיאטה, פעילות גופנית ואפילו אינסולין. לשמירה על רמות סוכר נורמטיביות באופן מלאכותי קוראים "איזון הסוכרת". גבר ואישה לוקים באותה הסוכרת ובעקרון הסוכרת אינה מבחינה בין המינים. אבל לנשים יש סוכרת הריונית שמתרחשת באופן זמני לאורך תקופת ההריון, וכמו כן יש יותר מקרים של סוכרת "מבוגרים" על רקע של מטבוליזם סוכר לקוי עם השמנה ותופעה הנקראת "תנגודת לאינסולין" . נשים ככלל נוטות אולי ללקות בהשמנה כללית יותר מגברים, שאצלם ואני מייצגם בולטת יותר ההשמנה הכרסית וההתקרחות. הכל עובר בסופו של דבר בתורשה, וכל אדם בריא צפוי בסופו של דבר לחלות בשלב כל שהוא בחייו. ואחד הגורמים התורמים להסבר מדוע זה חולה וההוא לא, כרוך גם ברקע הגנטי. כולנו תוצרים גנטים. אבל אל תסיקי חלילה שמי שמתחתן עם סוכרתית למשל לןסתכן שהילדים יהיו סוכרתיים. אם זה היה נכון, אורלי, הרי שהיום כל האוכלוסיה כבר היתה סוכרתית, או חולת לב, או לא עלינו צרות אחרות. יש הרבה מאד אנשים בריאים למרות שהם תוצרים גנטים. תחולת החיים של חולה סוכרת מאוזן קרובה מאד לתחולת החיים של כלל האוכלוסיה, ודומני שהסטטיסטיקה מורה שיש הפחתה בשיעור ש ל 4 אחוז. השאלה אינה תחולת החיים אלא איכות החיים. כי סוכרת שאינה מאוזנת (תארי לך דם זורם רווי בסוכר כמו לימונדה( גורמת לסיבוכים ואלה עשויים לפגוע באיכות החיים וגם באורכם, לבסוף. זריקות האינסולין אינם עניין של בחירה למי שחולה בסוכרת נעורים. יש בהזרקות סיכון שהרי מינון האינסולין נעשה ע"י הסוכרתי והוא יכול לטעות לכאן או לשם. ולכן צריך לבצע מדידות סוכר וללמוד להתאזן. אני מבטיחך שזה אפשרי, לא שהייתי בוחר לעשות כך אילמלא הייתי סוכרתי. הסוכרת יכולה לפגוע בכושר המיני, בפרט בגברים. אחד הסיבוכים של "דם ממותק" או פגיעה בכלי דם קטנים, וקל וחומר עם יש גם רמות שומן גבוהות בדם. ולכן מנגנון הזיקפה של הגבר יכול להיפגע. אצל נשים אין מה שיזדקף ויהווה תנאי לחיי המין, כך שאיני בטוח שאם הן נפגעות, זה באותו האופן. סוכרת היא מחלה שחיים איתה. ותחולת החיים נתונה לשיקולו של האלוהים, כשאתכנע שהוא קיים. מאיר

מנהל פורום סוכרת