סוכרת בית

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/08/2000 | 11:23 | מאת: יוד אלף

סיימתי היום לקרוא את ספרך המעולה וסוף סוף ללמור ממבט ראשון מהי המחלה הזו שנכנסתי אליה ללא רצוני.יש לי שאלה הלבלב שלי הודגם כתקין ואתה כותב בספרך שהפרעה בתפקוד תאי הביתא בלבלב הנה אחד מהתנאים לסוכרת מבוגרים.האם אין סתירה או שלמרות שהודגם לבלב תקין שכנראה אינו יעיל במאה אחוז. תודה על התשובה

17/08/2000 | 00:41 | מאת: ד"ר יורם קנטר

יוד אלף, יפה עשית. בעניין הלבלב התקין - זהו אחד התנאים. ישנם הפרעות ביעלות האיסולין או קליטתו בתא וגם תנגודת באינסולין, גורמים המובילים בסופו של דבר לתוצאות הזהות במחסור באינסולין. הדבר משול לראיה הכוהה בשנים. העיניים נמצאות במקומם, אבל הראות נפגמת. בברכה, מאיר

17/08/2000 | 02:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

ליוד אלף שלום! לא ברור לי למה הכוונה בכך שהלבלב שלך "נבדק ונמצא תקין". אשמח לדעת מה בדקו ואיך בדקו ולפי מה נקבע שהלבלב שלך "תקין". האמנם בוצעה העמסת סוכר או ארוחת מבחן סטנדרטית עם בדיקות של התפקוד הלבלבי האנדוגני (C_PEPTIDE ) במשולב עם תגובת רמות האינסולין הפריפרי לאורך ציר הזמן? או אולי נלקחו שתי דגימות של אינסולין בלבד (צום+שעתיים) שהן בדיקות "חפיפות" שאינן מכילות די אינפורמציה לדעת מהו באמת מצב לבלבך?

17/08/2000 | 11:04 | מאת: יוד אלף

לדוקטור קנטור שלום.לא עשו שם בדיקות כפי שאתה מאזכר.פשוט שיקפו או צילמו את כל האיברים הפנימייים ובתוך כך את הלבלב הכליה הכבד וכדומה.כאמור לא בדיקות עם סוכר אאלא צילום או שיקוף תודה על תשובה הגם שכבר הבנתי מהתשובה הקודמת ת שהיא היא התשובה כלומר צריך בדיקות נוספות עם סוכר. ובכל זאת אשמח לשמוע עיצה נוספת.ת

מנהל פורום סוכרת