סוכרת הריון, דחוף ביותר

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/11/2002 | 14:42 | מאת: דוריס

שלום רב לפני כחודש עשיתי בדיקת העמסת סוכר של 50 גרם והתוצאה הייתה אז 177, לצערי את תוצאות הבדיקה אספתי רק לאחר כחודש (בשל נסיעה לחו"ל), הרופא שראה את תוצאות הבדיקה (לאחר חודש), נבהל ושלח אותי בדחיפות לבדיקת העמסה של 100 גרם. בבדיקה של 100 גרם נמצא כי יש לי סכרת הריונית. אני מאוד דואגת שגרמתי נזק כלשהו לעובר בכך שכבר חודש יש לי סוכרת הריונית ולא טיפלתי בכך בשום צורה או דיאטה. האם אכן יש הצדקה לדאגה שלי?, איזה נזקים יכולים להיגרם לעובר עקב כך?, מה נכון יהיה לעשות היום? איזה בדיקות עלי לעבור כדי לוודא שלא נגרם נזק לעובר?, יש לציין כי אני בשבוע ה-33 להריוני וכי בבדיקת האולטרסאונד האחרונה (לפני שלושה ימים) התברר כי משקל העובר תקין, (שני קילו מאה), וכן כמות מי השפיר תקינה. אודה מאוד לתשובה מהירה בנושא, כי אני מאוד דואגת.

לקריאה נוספת והעמקה
21/11/2002 | 15:04 | מאת: דוד

לא מובטח שהתשובה כאן בפורום תגיע במהרה, מציע לך לפנות מידית לרופא המבין בנושא וגם לצורך הרגעה וכמובן המלצות להמשך טיפול. הרבה בריאות

21/11/2002 | 21:36 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אני יודע (מהנסיון של בתי) שאת חייבת להכנס בלי דיחוי למעקב במרפאת סוכרת של קופ"ח שלך או יותר טוב של בי"ח בו את תרצי ללדת. הם ידריכו אותך אם צריך להשיג ערכה לבדיקה עצמית של סוכר בדם ואם יש צורך להזריק אינסולין. אחרי הלידה סוכרת ההריון נעלמת בדרך כלל אבל את בקבוצת סיכון ותצטרכי להשאר במעקב זמן רב. אל תכנסי לפאניקה. סוכרת הריון (וגם סוכרת בכלל) שכיחות למדי והרפואה מתמודדת איתם לא רע. עם העובר בגודל תקין אפשר להניח שלא נגרם נזק.

24/11/2002 | 12:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לדוריס שלום, על חלב שנשפך אין מה לבכות כיום. עליך לפנות בדחיפות למרפאה או לרופא המומחה לסוכרת הריונית ולהיות במעקב, לקבל הדרכה דיאטנית מתאימה, ולשמור על רמות סוכר הדם קרובות לנורמה, גם אם לשם כך תזדקקי זמנית אינסולין. מידע נוסף לשאלות המטרידות אותך והסבר מתאים תוכלי למצוא בפרק על "סוכרת הריונית והריון בסוכרתיות" , בספר:"סוכרת - לחיות עם ולהרגיש בלי" בהוצאת ספרי חמד וידיעות אחרונות. הריון מוצלח וללא סיבוכים בדרך בברכה ד"ר יורם קנטר

מנהל פורום סוכרת