הומולוג ופריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

15/08/2000 | 11:14 | מאת: נועם

שלום. אשתי חולת סכרת תלויית אינסולין ומשתמשת באקטרפיד. ידוע כי האינסולין קצר הפעולה הומולוג טוב יותר לשליטה ואיזון רמות הסוכר. משום-מה קיבלנו את הרושם מהאנדוקטרינים שביקרנו כי הוא לא מומלץ לנשים בגיל הפריון המבקשות ללדת ילדים בעתיד. האם נכון הדבר או הוא פרי דמיונינו ? ועוד שאלת הדיוט : האם משאבת האינסולין מוגבלת לסוג מסוים של איסולין או שמא היא יכולה "להיטען" בכל סוג שהוא ? תודה מראש ורפואה שלימה לכולם.

15/08/2000 | 19:27 | מאת: ד"ר יורם קנטר

נועם, אענה לך רק על חלקה השני של שאלתך. במשאבה ניתן כעקרון לטעון כל אינסולין, אבל היא מיועדת לאינסולין קצר פעולה מסוג הומולוג אחרת לא ניתן לפעול באופן יעיל עם המשאבה אם תגובת האינסולין תהיה מושהה או מאוחרת. ובכל מצב ניתן להתייעץ עם יצרן משאבות דוגמת מינימד או טיאקו דיגנוסטיקס המשווקים משאבה שויצרית. באשר לאינסולין הומולוג והקשר לפריון ככל שאני יודע אין קשר בין הדברים. עובדה היא שאינסולין ההומולוג זהה כמעט לחלוטין לאינסולין שמפיק הלבלב עצמו. וכל השאר הם מוצרים המאפשרים תגובה מושהית של האינסולין כדי להתאימם למשטרי איזון שונים. ולכן יתכן ולאנדוקרינולוגים יש סיבה אחרת, אולי חשש מהיפוהים למשל או שנניח שלאשתך יש ריכוזי אינסולין גבוהים וכך הלאה. קשה לדעת את הסיבה ורצוי לשאלם לפשר דעתם. מאיר

17/08/2000 | 02:32 | מאת: ד"ר יורם קנטר

נועם שלום! אין כל קשר בין השמוש באינסולין הומלוג לבין פריון ."האנדוקטרינים" -כנראה כוונתך לאנדוקרינולוגים שהם רופאים שעברו התמחות מוכרת על ידי המועצה המדעית של הר"ית נבחנו בכתב ובע"פ, עברו את הבחינות בהצלחה ויש להם תעודה כולל מספר רשיון של מומחה מטעם משרד הבריאות (ולא מישהו שעובד במקרה בחדר או במרפאה עם שילוט "אנדוקרינולוגיה") אנדוקרינולוג אמיתי לא היה אומר שטות כזו. ההיפך הוא הנכון - אשתך זקוקה לאיזון אידאלי וגם במשאבות משתמשים כיום בהומלוג. מה שנכון נכון - עדיין אין אישור גורף לשימוש בהומלוג בתקופת הריון, פשוט משום שאין די עבודות בנושא. קיימים מחקרים ראשוניים קנדיים ואמריקאים שהראו שאין כל חשש אך עדיין אין אישור משרד הבריאות בנושא. [תוכל לפנות ליעוץ נוסף לד"ר משה זלוצובר מנהל המרפאה לסוכרת הריונית ברמב"ם.[ שהוא גם מומחה אמיתי באנדוקרינולוגיה, מומחה אמיתי ברפואת נשים ומילדות ועוסק בסוכרת]

17/08/2000 | 10:18 | מאת: נועם

למאיר וד"ר קנטר. תודה רבה על התגובות המהירות . סליחה על טעות הכתיב (צ"ל אנדוקרינולוגים ולא כפי שכתבתי..). לא פנינו ל"רופאי אלילים" , למרות שכנראה נוצר הרושם ממה שכתבתי. פנינו לאנדוקרינולוגים מוסמכים (במסגרת מרפאת המעקב שאשתי מטופלת בה). ד"ר קנטר - אם הבנתי נכון מתגובתו של מאיר - ההומלוג הוא היחיד הניתן לשימוש במשאבות. ואם אכן כך, וכפי שאתה מציין , אין אישור גורף לשימוש בהומלוג , הכיצד בעלון האחרון של האגודה לסוכרת נכתבמאמר שלם על משאבות ועל יעילותן במיוחד בתקופת ההריון. ובקשר להמלצתך : האם ניתן ליצור קשר עם ד"ר זלוצובר דרך הפורום? אשמח לקבל את תגובתו . ולסיום - גיליתי את הפורום ואת האתר רק לפני כמה ימים - והוא נהדר . תמשיכו לעשות עבודה טובה - אני מתאר לעצמי שיש לכם מושג כמה אתם עוזרים לנו ההדיוטים. יום נעים, נועם.

מנהל פורום סוכרת