סכרת הריון
דיון מתוך פורום סוכרת
שלום, בהריון הראשון אובחנה אצלי סכרת הריונית שטופלה על ידי תזונה קפדנית בלבד. לאחר ההריון עברתי שוב העמסת סוכר וביקרתי אצל רופא שאמר שהכל בסדר. כיום שנה ושלושה חודשים לאחר הלידה אני שוב בהריון בשבוע ה12. . רציתי לדעת 1. מהם הסיכויים שלי לקבל שוב סכרת הריונית. האם עלי להקפיד על תזונה כבר משלב זה ? 2. מה ידוע על ממתיקים מלאכותיים - מלטיטול והריון ? האם צריכה שלהם מסוכנת בהריון. כיוםהנני נענעת מלאכול דברי מתיקה עם סוכר ואני צורכת שוקולד, עוגיות עם מלטיטול. מה דעתך ?? המון תודה וחג שמח !!!
שלום לך, קודם כל מזל טוב. עקרונית, לאור העובדה שהייתה לך סוכרת הריונית בעבר - הסכוי שלך לשוב ולפתח סוכרת הריונית הוא גבוה יותר מאשר לאשה ,רגילה". מומלץ להתחיל בדיאטה מתאימה תוך ייעוץ דיאטנית ש"מבינה" הן בכלכלה דלת סוכרים זמינים והן בכלכלת הריון אשר לממתיקים מלאכותיים והריון - אין המלצות חד משמעותיות בנידון. עקרונית המלצתי האישית היא: 1. להמנע בתקופת ההריון מממתיקים המבוססים על סכרין וא/או ציקלאמט. 2. אצטסולפם-K, אספרטם, נמצאו מתאימים לשימוש גם בהריון, אבל יש להשתדל שלא להגזים. לאדם שאינו בהריון, הכמות ה"מותרת" למשל בשתיית מוצרי "דיאט": היא עד 16 פחיות.(פחות או יותר) ובהתאם למשקל. כדאי לא לעבור על 3-4 פחיות בהריון 3. אשר לממתיקים של "סוכרי אלכוהול" כמלטיטול - אין איסור על השמוש בו בהריון אבל שוב - רצוי לא להגזים, גם משום שעם אכילת מוצרים דלי קלויורת המבוססים על ממתיקים מלאכותיים- אוכלים פחות מה שצריך לכלכלה הנכונה בהריון ולאחריו. הכי חשוב - לבדוק רמו8ת הסוכר אחת לשבועיים שלושה, ולבצע העמסה אבחנתית של 50 גרם גלוקוז לא בצום, ובדיקת רמת הגלוקוז אחר שעה (צ"ל פחות מ 150 מג%). בברכה