סכרת מאוזנת ושאיבת שומן

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/01/2001 | 11:07 | מאת: דנה

שלום לכם! שמי דנה בת 38, בעבר מצאו לי סכרת 158 וע"י דיאטה הצלחתי לאזנה ללא תרופות כמובן ועד היום הסוכר תקין 110 בדיקה אחרונה, בנוסף יש לי צניחת מסתם אני לא מטופלת בשום תרופה. לפני חצי שנה עברתי ניתוח המסה ושאיבת שומן, השבוע עלי לעבור תיקונים. בקליניקה שעברתי את הניתוח יודעים את בעיותיי ואני מקבלת אנטיביוטיקה לפני טיפול ואחרי. שאלותי הם : 1. אני לא יודעת אם אני נחשבת לסכרתית אך האם יש סיכון כלשהו כתוצאה מניתוח חוזר לצורך תיקונים ומהרדמה כללית? 2. האם ידוע לכם על כך שסכרתיים עוברים ניתוחים שכאלה וזה אפשרי עבורם? אודה לתשובתכם בהקדם. בברכה דנה

16/01/2001 | 19:13 | מאת: ד"ר יורם קנטר

דנה שלום - כל עוד לא הוכח אחרת, ובהנחה שאת עדיין שומרת דיאטה - את נחשבת כסוכרתית :מאוזנת" על ידי דיאטה. על מנת לסווג ולהגדיר אותך מחדש, (באם ירדת משמעותית במשקלך מאז אובחנת לראשונה), רצוי לחזור על בדיקת הגלוקוז בצום ושעתיים אחר העמסת 75 גרם גלוקוז. אם הדבר נעשה בשילוב עם בדיקת תפקוד/רזרבה לבלבית - הרי זה משובח. אין הוראת נגד לסוכרתיים לעבור ניתוחים מסוג זה - דינם ככל ניתוח אחר בהרדמה כללית, על כל הסיכויים והסכונים הכרוכים בכך.בברכה, ד"ר קנטר

16/01/2001 | 22:39 | מאת: דנית38

מודה לך מאוד על תשובתך המהירה והכנה. דנה

מנהל פורום סוכרת