מהי הדיאטה המתאימה לסוכרתי קל?

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/01/2001 | 00:50 | מאת: משה

האם ישנה דיאטה מומלצת במקרה של סוכרת מסוג 2?

09/01/2001 | 11:20 | מאת: אלי בן דוד

שלום משה! אני יכול לספר לך מניסיון אישי שדיאטה כזו כדאי לקבל רק אצל דיטאנית מוסמכת מטעם אחת מקופות החולים. אין טעם ולא כדאי לשמוע מחבר שכך וכך הוא הכי טוב לסכרת וכו' מדברים כאלה לא נושעים ואין דרך אלא לעשות זאת בדרך הבטוחה והטובה על פי היעוץ הנכון למצבך האישי - המבוסס בדרך כלל על התנהגות אישית, כמו משקלך היום והרגלי- האכילה שלך, גילך, בקיצור כל הדברים שדיאטנית עשויה לשאול אותך באופן מסודר בלי שמועות על תרופות פלא וכו'. זו דעתי הבלתי-מקצועית אבל גם רופאים יאמרו לך זאת. דש חמה ותהיה בריא. אלי

13/01/2001 | 12:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

כל הכבוד - אלי ! אתה צודק במאה אחוזים! את הדיאטה לסוכרתי יש להתאים ולתפור כמו שמלת כלה לחופתה - כמו שיש כלות רזות וגבוהות, נמוכות ושמנות, בגובה תקין אך עם אחוריים בולטים וכן הלאה - גם לך, הדיאטנית המוסמכת צריכה להתאים את הדיאטה שתהיה מתאימה לך, לטעמך, נכונה מבחינת הרכב קלורי ויחסי חלבון/פחמימות/שומן, טעימה וזולה. והעיקר - יש לאכול אותה במקום הארוחות הרגילות ולא אחרי האוכל... בתאבון...

מנהל פורום סוכרת