התפרצות הסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

08/01/2001 | 16:23 | מאת: mar

שלום רב לפני מספר חודשים גילו אצל אחותי סכרת נעורים. הייתי מעוניינת לשאול האם עבודה בלחץ ו או טראומה כלשהי מעוררת את התפרצות המחלה ?

08/01/2001 | 18:42 | מאת: ד"ר יורם קנטר

למרות שקשה מאד להוכיח חד משמעית בנסויים מבוקרים כפולי סמיות קשר ישיר, הרי שבגלל המספר הרב של המקרים בהם הופיע סוכרת בסמיכות זמן לארוע דחק חריג, לא ניתן לשלול קשר שכזה בבטחון. לכן, בהחלט יכול להיות שאם הסוכרת התפרקצה תוך זמן סביר לאחר ארוע דחק חריג, הרי שהרוע תרם או גרם להתפרצותה בדומה למנגנון "שחרור ההדק" - הסוכרת היתה טבועה וטעונה, ככדור בקנה. הדחק שחרר את ההדק...

09/01/2001 | 10:41 | מאת: mar

האם נערכים מחקרים בנוסף לגנטיקה אלא גם בנוגע לשינויים סביבתיים?

מנהל פורום סוכרת