סכרת וירושה

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/01/2001 | 22:14 | מאת: סכרתי

אני מזה 4 שנים חולה בסכרת נעורים. לאחרונה התעוררו אצלי שאלות בקשר לעתידי. נכון למה שידוע לי עכשיו אין לי אף קרוב משפחה שיש לו סכרת מלבד הסבתא רבא שלי שנפטרה מלפני שנים רבות שלה היה סכרת ( כניראה מסוג 2 ). רציתי לדעת מה הסיכויים שלילדים שלי יהיה סוכרת. האם הסיכון אצלי יותר גבוה מאשר אצל אחרים ? מכיון שבעיקרון ממה שאני הבנתי הסוכרת אצלנו זה לא בירושה ואני בר המזל היחיד שקיבל את הסוכרת. אך מצד שני אני כל הזמן רואה מחקרים שמדברים על כך שכניראה הסוכרת מתפתחת מגורמים תורשתיים. האם אצלי הסוכרת תתפתח, אולי לא בדור הבא אלא בדורות שלאחר מכן. אני אודה מאוד למי שיוכל להסביר לי את הענין בנושא זה מכיון שאני לא הצלחתי למצוא לזה תשובה בחיפושי אחר חומר בנושא.

08/01/2001 | 18:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

קודם כל לא מדובר ב"ירושה" אלא ב"תורשה". סוכרת היא תופעה המופיעה בפיזור משפחתי ארך ללא יוקיות גנטית ולא לפי חוקי התורשה ה"קלאסיים". מה בעובר מדור לדור היא הנטיה לפתי0ח סוכרת תחת תנאים מסוימים, ולכן לצאצאיך יש סכוטי גבוה יותר לפתח סוכרת בהשוואה לצאצאי מאן דהו שאין סוכרת במשפחתו לדורותיה.

מנהל פורום סוכרת