סוכרת וכולסטרול

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/01/2001 | 13:11 | מאת: חנה

ברצוני לשאול שאלה כללית ושאלה יותר אישית. 1. האם יש קשר בין רמת האיזון לרמת הכולסטרול .ואם כן האם הקשר הוא לכולסטרול הכללי ל"טוב" או לכולסטרול ה"רע" 2. הכולסטרול הכללי שלי 230 וטריגליצרידים תקינים .מדוע הרופא טוען שאין צורך לקחת תרופות להורדת כולסטרול הרי ידוע שהתחום העליון המותר הוא 200. תודה.

08/01/2001 | 19:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

אין קשר ישיר בין רמת האיזון לרמת הכולסטרול. הכולסטרול הכללי שלך גבולי, ונין לאזנו על ידי דיאטה מתאימה לפני שקופתים על התרופות. אם הרופא שלך לא מותן לך טיפול - למה שלא תשאל אותו להסבר קצר? חשוב לדעת גם מה הכולסטרול ה"רע" בשיקול אם להתחיל תרופות או להסתפק בדיאטה.

מנהל פורום סוכרת