סכרת של מבוגרים

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/05/2000 | 21:39 | מאת: עודד

עקב עליה ברמת הסוכר החליט רופא המשפחה על טיפול תרופתי של נורמיטן 850 מ"ג X פעמיים ביום וכן הפנה אותי לדיאטנית. ציות מלא להנחיות הדיאטנית ולקיחת התרופות באופן סדיר הביאה אותי למצב מאוזן מזה מספר חודשים. שאלתי היא האם עלי להמשיך לעד בלקיחת התרופות או שהירידה הדרמטית במשקל (ושמירה עליו !) תאפשר לי להפסיק לקחת התרופות בעתיד? בקשה נוספת, הביאו כתבות גם לאוכלסית הסובלים מסכרת מסוג זה (לא נעורים):גורמים,השפעות,פתרונות ובעיקר כמובן סיכויים להשתחררמהתלות בתרופות. תודות מראש.

02/05/2000 | 15:47 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום עודד, אתה כה צודק בטיעוניך, אבל זה הרי פורום של סוכרתיים, וכל אחד יודע לספר על מה שהוא עצמו ולא אחר. לכן, טוב היה שסוכרתיים יחלקו במידע. אני יכול רק להביא את נסיוני הפרטי, אבל זאת אותה הסוכרת, האמן לי. כללית אני מיעץ לך להמשיך בטיפול נכון - אל תשנה ואל תפגע בהצלחה מוכחת, ואם תעשה זאת, אנא ממך, לאט ובזהירות. לעיתים ההבדל בין הצלחה לכשלון הוא כמעט ולא מובחן, כמו קבוצת כדורגל שהשנה היא אלופה ולאח"כ לכאורה מאום לא השתנה אבל היא בתחתית. מאום לא השתנה ? אל תאמין. אני מוכן לעזור באיתור ספציפי של מידע באם תבקש. כמו כן אני מגיע וקורא באתרים מעניינים אל הסוכרת "המבוגרת", ויתכן ואביא מאמר משם. ובקרוב יצטרף רופא שיענה מנקודת ראות של רופא. האמן לי, עודד, גם לשאלות ספציפיות של נשי םקשה לי לענות, אבל אני יכול רק להביע דעה. ואכן, כרגע אתה צודק ונשתדל לשפר זאת. מאיר

02/05/2000 | 18:21 | מאת: עודד

למאיר ראשית-תודות שנית-אקבל את המלצתך נמתין בסבלנות להרחבה בנושא סכרת של מבוגרים

מנהל פורום סוכרת