זכויות או הטבות במס

דיון מתוך פורום  סוכרת

13/08/2000 | 18:20 | מאת: טל

שלום, האם יש מי שיודע האם לחולה סכרת התלויה באינסולין ישנן אי אלו הטבות במס? והאם סכרת מוכרת כמחלה מבחינת הביטוח הלאומי ויש בגינה אחוזי נכות כלשהם המזכים אותנו המתוקים במיסים ואולי אפילו קצת.... בתודה מראש, טל

13/08/2000 | 19:20 | מאת: ד"ר קנטר

סוכרת אינה מזכה בהנחות ממס הכנסה, והיא אפילו אינה מוכרת עדיין כ"מחלה כרונית" לצרכי שיפוי הקופה בה את חברה . מאידך , בבטוח הלאומי בנכות כללית ובנפגעי עבודה ( באם ניתן להוכיח מעל לכל ספק שהסוכרת נגרמה על ידי תאונה בעבודה) ניתן לקבל אחוזי נכות בגין הסוכרת. גובה אחוזי הנכות בסוכרת ללא סיבוכים אין בו כדי לקבל פצוי או תשלומים קבועים. אם קיימים סבוכים בעיניים, בעצבים, בכליות ועוד השלוב של סוכרת על סבוכיה מקנה 65% נכות ובמקרים מסוימים הדבר מאםשר עבודה קלה יותר ופצןי מסוים. לפרטים נוספים ניתן פנות לבטוח הלאומי. על מנת לקבל פטור ממס הכנסה צריך למעלה מ93% נכות מצטברת. צריך להיות ממש חצי מת על מנת לזכות בנכות כזו משום שלפי חישובי הבטוח הלאומי הנכויות אינן מצטברות הטור אריטמטי אלה כל נכות נוספת מתחלקת במספרים הולכים ועולים לפי נוסחת פלא שמטרת למנוע מרוב האזרחים להגיע לאחוזי הנכות הנכספים...

מנהל פורום סוכרת