מומבסה , זימבבואה ןכל השאר..

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/12/2000 | 19:11 | מאת: מושיק

שלום לכולם - במיוחד למאיר וד"ר קנטר אני מצטער לנדנד מדי פעם בנושא הזה, אבל יותר ויותר פונים אלי בהצעות על קסמי מומבסה. מכיוון שאני לא מאמין גדול באלילים אני דוחה את ההצעות האלה עד.. שמגיעים אלי עם ידיעות על הצלחות בחולי סכרת נעורים. מתוך ההתכתבויות בעבר בפורום זה, אני למד כי לא כולם אוהבים לדבר על זה - במיוחד אנשי הרפואה.. הנקודה שאני מנסה להעלות היא שצריך בכל מקרה להתייחס לנושא לכאן או לכאן. מישהו צריך לומר בהתייחסות מקצועית מה קורה שם באמת..? מגיע אלי מידע עם שמות ספציפיים שהיו שם. מה שהכי "מטריד" אותי בכל הארוע הזה הוא הצטרפותם לאחרונה של רופאים מבית החולים "כרמל" ו"שניידר" למסעות האלה.(השמות הועברו אלי). מאיר - בזמנו הבטחת שאתה הולך לבדוק את הנושא. משהו השתנה מאז? תודה על התמיכה.. מושיק

31/12/2000 | 22:24 | מאת: מאיר פרומקין

מושיק ידידי, למה שאתה שואל יש הרבה הבטים. מבטיח לקבל את תשובתי ברוח הנכוחה ? שמועות, כן, ספורים, כן, עובדות מוצקות, כן, שמות של רופאים מבתי חולים, כן, כן, כן ! אז מה ? אספר לך סיפור פעוט ערך. לכשחליתי בסוכרת יעצו גם לי אנשים טובים שרצו בשלומי לפגוש סוכרתי שהזריק והפסיק לאחר טיפול אצל רופא ירושלמי. גם רציונליסט שכמותי לא יכול היה לעמוד בעובדות המוצקות וחיכיתי תקופה אורכה עד שהרופא חזר מארה"ב (זה תמיד נשמע טוב לחזור מהארץ המופלאה ההיא שמתלבשת על כל סיפור). גם את החולה ניסיתי לפגוש, הוא עובד בחברת חשמל, לא רחוק ממני. ככל שחיפשתי ושמעתי מכאן ומשם, ודומני שאפילו שוחחתי עם אימו, איכשהו הוא לא נמצא. מן תעלומה כזאת לפגוש אדם אחד בסביבתך. הבנתי שכנראה את מה שלא מוצאים - כנראה שהוא עשוי גם לא להיות קיים. ואני חושב שלא טעיתי במסקנה. אבל את הנעשה אין להשיב ועליתי ירושלמה והגעתי לסביבה דתית אצל רופא "טבעוני - קובנציונאלי". הוא לימד אותי 0יותר נכון את רעייתי) לבשל דברים טבעיים ורקח לי דיאטה מאד מתוחכמת שלא היה בה שום דבר חדש, דפדף לפני בספרים ממלחמת האזרחים האמריקאית עם אמבטיות מעץ ודמויות מערוץ 8, ייעץ לי מקלחת קרה כל בוקר ולהקפיד על הדיאטה המשונה שהציע. ניסיתי תקופת מה - וכמעט שמתתי מחולשה. בקיצור - בבלאט אחד גדול. במצב רגיל לא הייתי סומך עליו שיחליף גלגל במכוניתי, אז הוא ירפא את הסוכרת ? ולספ לך על צבי ציפורניים, איש חיפאי שזה סיפור בפני עצמו איך עבדו עלי כדי שבגיע עדיו, ורק מהסיפורים ששמעתי באכסדרה מפי אנשים שלא יכלו להפסיק להתפעל מהיכולת שלו. איך הם אמרו לי: "אל תגיד מילה - הוא יודע הכל". וישב שם זקן שחשבתי שמא אני זה שצריך לעזור לו, ותאור מנורת שולחן קמצנית התיץ בציפורני ושאל שאלות כמו האורקל מדלפי, ופתר אותי במרקחת טבעית ובאיחולי בריאות שלמה, אתה מבין, אפילו את הסוכרת הוא לא מצא. וכשיצאתי וכל העיניים הנפעמות שאלו אותי לאישור "נו, אמרנו לך שהוא יגלה עליך הכל" ידעתי שאני מצוי בבית של דבילים, מספרי סיפורים, בדאים ופתאים תמימים, טועים ותוהים. ובאשר לישועה הקנייתית, הבטיחו לי שאפגוש בדצמבר אדם מאנגליה שאני מכיר שהיה במצב גרוע - ונרפא. הפסיק להזריק, הסיבוכים נעלמו, הבן אדם הפך לנער בריא ושובב. ואישתו הקימה אגודה להפיץ את הנס, והם יתארחו אצל ידידים טובים מאד שלי וגם אוכל לשוחח איתם. אמרו לי. וכמו האיש בחברת חשמל שלא נמצא, הנה עבר לו דצמבר ואיו קול וסממן ואניחש שוב כמו אצל צבי ציפורנים. איך התפתיתי בכלל להציע את עצמי לפגישה שלא תהיה, הרי מדוע להאמין למה שמסתירים ממך. מה שאיננו - שום סיפור טוב (אפילו מאמריקה או מאנגליה)לא ישנה אצת העובדות. עד כאן הסיפורים. אני עם הקרחת והמצח המקומט והכאב בעורף לא הולך לא הולך להקשיב לכל אחד שיש לו סיפור. רופאים מבית חולים עם שם כזה או אחר ל משנים לי בעניין. אני מאמין למי שאני חושב שראוי לאמון. אדרבא, מדוע עלינו לעסוק בספקולציות ? בגלל שכתבו על זה בעיתון ? אילנה דיין בנתה על מחצית שעה של "עובדה" ? מתי גולן פרסם תחקיר ב"הארץ" או ב"ידיעות אחרונות" ? בגלל שיש מי שמפריח שמועות ? יקומו בבקשה האנשים המסתוריים האלה ויספרו לנו מה שיש להם להציע, או אפילו למכור. יעשה לי הגיון - אקבל. לא ? שיספרו עד מחר. כי הגיע הזמן שלא יתייחסו אלי כמו לאחד שלא ראוי למידע הגון, רציני, מבוקר. ואת ההחלטה יותירו בידי. אם יש דבר שאני בעקרון לא מאמין לו - זה למעשיות וסיפורים של ישראלים. מושיקו, צר לי אם רופפתי לך את החלום. זה יעלה לך כעשרת אלפים דולר או לממש אותו או להתפקח. הסוכרת, מה לעשות, לא חיה מסיפורים. ואני מרגיש שוב שהם עובדים עלי, שהרי אני עוסק ומכלה את עיתותי במה שאחרים מספרים. אבל זה רק עבורך. בברכה, מאיר

01/01/2001 | 10:54 | מאת: מושיק

מאיר. תודה על גילוי הלב. לא היי צריך להתאמץ במיוחד בכדי לשכנע אותי. מדובר יותר בדחיית הלחץ הסביבתי.. בכל מקרה תהיתי אם מי שהיה צריך להתיצב לפגישה איתך הגיע.... וגם היה ברור לי שאם יש משהו חדש..הוא היה מתפרסם בכנס הסוכרתיים שהתקיים ביום שישי האחרון בת"א. המרגיז בכל הנושא הם עשרות האנשים התמימים שמנצלים אותם ואת כספם.. ומה שהתכוונתי הוא להוציא חוות דעת מקצועים לפחות מעל דפי אתר זה בנושא הזה.. שוב תודה. מושיק

02/01/2001 | 18:05 | מאת: מלי

למאיר שלום כל מילה שלך אמת, חבל שזה אמת, כולל צבי צפורניים - הכל מנסיון אישי. אך עלי לציין שבעלי ואני ביקרנו אצל הומואופט אחד שששמו הולך לפניו, ובלי כחל וסרק הוא אמר לבעלי, שהוא לא יכול לרפא סוכרת, ואין תחליף לאינסולין. ואילו למצבי שאיני מקבלת אינסולין הוא פשוט יעץ מה שידוע, להקפיד על תזונה נכונה, אני מעריכה אותו מאד. עם זאת עלי לציין שרופאה אמרה לי שמטופל שלה הפסיק תרופות קונבנציונליות, ואיזן סוכרת בטיפול הומואופתי, לפעמים אני תוהה, אולי הסיבה היא שינוי בהרגלי אכילה? ואולי יש בכל זאת להומואופתיה תשובות לחלק מן הסובלים מסוכרת סוג 2 ? היום ההומואופתיה מתפחת וגם היא נוגסת בשטחים של הרפואה הקונבנציונלית, מתפתח מדע שנקרא הומוטוקסולוגיה (?) שמשלב סוגי רפואה שונים, אולי עוד נוושע. מלי

מנהל פורום סוכרת