סי פפטיד

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/12/2000 | 15:19 | מאת: אורי

שלום לכל הפורם. נתבקשתי לציין מקור למחקר בו נטען כי ל-סי פפטיד יש השפעה חיובית על סוכרתיים. בעבר ניסיתי להציג מראה מקומות למחקרים אלו אבל הציטוט השתבש בגלל השימוש בפונטים באנגלית ובעברית בו זמנית. אני מנסה שנית מתוך תקוה שהפעם אצליח. להלן חלק ממראי המקומות מתוך כתבי עת רפואיים : 1)Diabetic Medicine 17: 181-189, Mar 2000. .Beneficial effects of C-peptide on incipient nephropathy and neuropathy in patients with type 1 diabetes mellitus. 2) . Diabetologia 39: 687-695, 1996 C-peptide improves autonomic nerve function in patients with type 1 diabetes אשמח לקבל התיחסות. בתודה מראש אורי

02/01/2001 | 22:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך. קודם כל תודה על מראי המקומות של הספרות. המאמר מ 1996 מוכר לי היטב, וזה שעתון הנגלי לא הגיע לידי כי זהו עיתון שאינו נפוץ בארץ, למעט בודדים. עקרונית, ה C_PEPTIDE חסר כל פעילות ביולוגית אינסולינית, כמו שאמרנו כבר קודם. נכון שנסיונות בחיות ובבני אדם במתן החומר בעירויים של 3 שעות ויותר הצביעו על שיפורים בלתי מובנים (הוצעו מספר תיאוריות), הרי שהטיפול באופן קבהוע ולאורך זמן יומיומי בעירויים הוא בלתי זמין ובלתי אפשרי. גם מיעוט הפרסומים (יחסית) הנושא לאורך תקופה של כ 6-7 שנים אומר דרשני. אני מתייחס לנושא ולמאמר כאל תצפית מעניינת, אשר בשלב זה אינה נתינת ליישום מעשי. לא ידוע לי בארץ או בחו"ל על מרכז המטפל באופן קבוע בעירויים אלו בסוכרתים, למעט העבודות שנעשו במסגרות מחקריות.

מנהל פורום סוכרת