היפוגליקמיה

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/12/2000 | 22:13 | מאת: batia

בעלי עבר 2 ניתוחי אולקוס וניתוח להוצאת כיס מרה, ומזה כמה שנים, למרות שאין לו מחלת סכרת הוא סובל מזמן לזמן מירידה פתאומית של סוכר, הדבר מתבטא בהזעה, חולשה, סחרחורת, דופק מהיר, מצב ממש מפחיד, מה אפשר לעשות ומה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזאת? מקווה לקבל מכם תשובה בקרוב, תודה מראש.

02/01/2001 | 19:43 | מאת: adi

שלום בתיה, אני חובשת. חשוב, לדעתי, לעשות בדיקה כדי לברר מה קורה. עד אז, כשהוא בהתקף, רצוי לתת לו (אם הוא בהכרה) כוס עם כף וחצי סוכר. או למרוח לו שוקולד על הלשון. כדאי שנמתין למאיר או לרופא. עדי

02/01/2001 | 22:41 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ממעט הפרטים שמסרת, נראה שבעלך סובל מ"תסמונת ההצפה" = DUMPING SYNDROM. זוהי תופעה ידועה לאחר נתוחי קיבה, שבגינם קים מעברמנהיר של המזון והסוכרים שבאוכל מהקיבה למעי ללא ההשהייה הנקובלת של המזון בקיבה. בשל הצמעבר המביר של הסוכרים הזמינים עולה רמת הגלוקוז בדם במהירות, ובתגובה גם באינסולין עוטלה במהירות תוך 5-7 דקות. בתגובה מופיעה תוך חצי שעה נפילת סוכר תגובתית המתבטאת באופן קליני בסימנים שציינת. בדיקת תגובת הסוכר והאינסולין בדם למתן גלוקוז דרך הפה - יאשר או ישלול את האבחנה. ניתן לבצע את המבחניםן במסגרת "אשפוז יום" סוכרת ברמב"ם, ואולי גם במרכזים גדוליםן אחרים המצוידים במערכות לבדיקת גלוקוז, אינסולין ו C_PEPTIDE בו זמנית. לא מומלץ לתת סוכר במקרים אלו כי זה רק יחמיר את התגובה. ההמלצה היא לאכול ארוחות קטנות ללא סוכרים זמינים, של פחמימות מורכבות וסיבין תזונתיים, ובמרווחים קצרים (6-8 ארוחות שוות על פני היממה). בעבר תוספת של תכשירי גואר (סיבין תזונתים) הועילה, אך כרגע לצערנו אין עכוד יבואן של גואר גום (גוארם) בארץ.

מנהל פורום סוכרת