חילבה

דיון מתוך פורום  סוכרת

30/12/2000 | 11:41 | מאת: זיוה

אני עובדת כאחות במרפאה ראשונית ושמעתי לא פעם אחת חולים שמדברים בשבח החילבה. האם מדובר אכן בכלי עזר נוסף או שאין כל אמת בכך. אודה לכם על תשובתכם המפורטת. זיוה.

30/12/2000 | 15:44 | מאת: מאיר פרומקין

זיוה, החילבה הוא בפי רבים אמונה כבעלת תכונות להורדת סוכר. אפשר לקבל את שיש לחילבה תכונה להורדת סוכר, אלא שבאופן מדעי זה לא הוכח וכדי שהחילבה תהיה יעילה יש למצות ולהשתמש בכמויות אינסופיות ממנה. לכן, למי שמאמין בתכונותיה הוא גם רשאי להשתמש בה, אבל כמו שאומרים המומחים, שלא יהיה זה במקום הטיפול התרופתי אלא כהשלמה לו. נראה כי השאיפה למצוא מזור קל לסוכרת לא תרפה לעולם, ואין צורך להתנצח עם מפיצי תרופות הקסם. כאחות, יש לדעתי לא לפסול אבל להמשיך בגישה הטיפולית המקובלת. ותמיד יטענו בפניך שאת לא פתוחה ל"חידושים". הנה לך לינק למאמר של ד"ר יורם קנטר על כל הטיפולים האלטרנטיבים לסוכרת, ובהם לא נפקד מקומו של החילבה. http://members.iol.co.il/matok/DOCY/kntr16_12.htm מאיר

30/12/2000 | 20:10 | מאת: זיוה

למאיר.... אני אסירת תודה על שהיפנת אותי לקישור שפתח את עיני........מעניין ומסקרן....... רוב תודות זיוה

01/01/2001 | 12:04 | מאת: אילת

קראתי בעניין רב את המאמר של ד"ר קנטר, ומצאתי אותו מרתק, מעניין וכתוב היטב. חבל שלא ניתן לחלקו בפתחן של חנויות טבע למינהן.

מנהל פורום סוכרת