בדיקת דם hba1c

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/12/2000 | 02:21 | מאת: יוסי אורגד

למנהל הפורום. תחילה , תודה עבור התשובות עבור שאלותי הקודמות. אני מבקש לקבל הסבר מהי בדיקת הדם hba1c. הבנתי שיש לה קשר לעבר הסוכרתי אצל החולה. אצלי עד לפני כשלשה חודשים (בבדיקת הדם הקודמת) לא היתה רמת סוכר חריגה. הרמה הממוצעת הייתה בין הרמות 112 -95. בדיקת הדם האחרונה שלי בצום היתה 148 ובדיקה נוספת (מהאצבע) ביום שלמחרת ולאחר כשעתיים לאחר ארוחה הייתה 170. מה צריכה להצביע עבורי הבדיקה hba1c. בתודה יוסי אורגד

30/12/2000 | 18:55 | מאת: ד"ר קנטר

כפי שכבר הוסבר בפרוטרוט בעבר, בדיקת ה HbA1c מבטאת את הערך הממוצע של כלל ערכי הסוכר שלך, בצום ואחר האוכל, ביום ובלילה , בחול ובמועד, בשלושת החדשים שקדמו לבדיקה. לכן מדד זהב משמש קריטריון להערכת ה"איזון" הממוצע של הסוכרת. בברכה

מנהל פורום סוכרת