מונחים בסוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

26/12/2000 | 23:13 | מאת: יוסי אורגד

למנהל הפורום. שמעתי כל מיני שמות ומונחים בנושא מחלת סוכרת והייתי מבקש לקבל הסבר קצר ביותר למה הכוונה ממונחים הנ"ל. 1. סוכרת שבירה brittle. 2. פרוטאינוריה. תודה יוסי

28/12/2000 | 11:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מילון מונחים מצוין למונחי בוכרת בעברית נמצא בסוף הספר "מתוק לתמיד - לחיות עם סוכרת" , שלא ניתן להשיגו בחנויות הספרים אלא רק לצעריבאגודה הישראלית לסוכרת ]איל טלפון 03-9508222 )לבקש את ניצה(. באשר לשנ המונחים ששאלת ספציפית: סוכרת "שבירה" - הכוונה לסוכרת פרוענ הקשת איזון עם "קפיצות" מרובות של רמות הגלוקוז על פני היממה שקשה להשתלט עליה באמצעים "קונבציונלים". פרוטאינוריה - הכוונ להופעת חלבון בשתן, תופעה המעידה בדרך כלל על סיבוכי סוכרת בכליות. באיסוף שתן של 24 שעות - לא צריך להיות יותר מ 150 מ"ג חלבון בשתן. כל רמה גבוהה יותר - משמעותה פרוטאינוריה, הדורשת התייחסות בשיתוף הרופא המומחה. בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת