בדיקה בגלוקומטר ביתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

21/12/2000 | 21:30 | מאת: אתי

עד כמה בדיקת סוכר בגלוקומטר ביתי , אמינה?

21/12/2000 | 22:57 | מאת: מאיר פרומקין

אתי, בד"כ הסטייה כ- 10% לשני הכיוונים. ניתן לבדוק זאת בבדיקת המעבדה הראשונה שתעשי, בקשי מהאחות טיפת דם על המקלון ומדדי את הערך של המכשיר, והשווי זאת עם בדיקת המעבדה לכשתתקבל. גלוקומטר Elite שאני משתמש בו מודד בד"כ ערכים גבוהים יותר. הכרת אופיין הסטייה משמעותי בד"כ בהיפו, שאזי יש לזכור שהערך אמיתי נמוך יותר וחשוב לדעת זאת. מאיר

26/12/2000 | 12:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, הבדיקה בגלוקומטר ביתי, כאשר היא מבוצעת לפי ההוראות ובמקלון בדיקה שלא פג תוקפו - הינה אמינה כבדיקת דם אצל האיוצת סוניה בקופת חולי0ם. יש רק לזכור - שדם מהאצבע הוא דם עורקי מלא, בעוד שמהוריד הוא מהפלסמה (נוזל הדם של דם ורידי. ויש פע ר של 15% בין שתי הבדיקות. בברכה, ד"ר קנטר

מנהל פורום סוכרת