איבחון סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

18/12/2000 | 07:46 | מאת: חיימון

שלום רב, אני בן 50. לאחרונה אני מרגיש יובש רב בפה,בעיקר בלילה. מישהי בפורום אחר,זרקה לי את כיוון הסכרת. האם אכן? איזה עוד סימפטומים מאפיינים יש למחלה הזאת? תודה חיימון

21/12/2000 | 23:16 | מאת: מאיר פרומקין

חיימון, אם אין ירידה דרמטית במשקל, לאות קשה, ריח פרי באוש מהפה ותחושה כללית רעה ומתמידה - כנראה שזאת לא סוכרת מסוג 1 . גם הגיל מציל אותך. אם ישנם שתיה והשתנה מרובים, עייפות, ראש כבד ושינה מעייפת, פצעים שאינם מגלידים לאורך זמן (במפגש השפתיים, נניח), יתכן גם השמנה, תחושת לחלוחיות בעיניים - יתכן וזאת סוכרת מסוג 2 . אבל אתה חייב לדעת שיש רמות סוכר שהן בנורמה הסוכרתית אבל עדיין אינן מניבות את הסממנים. ולכן הפשוט מכל הוא לבצע בדיקת סוכרת, ואפילו אקראית, ודי בכך לתת רמז על המשך החשד בסוכרת. כמובן שעדיף לבצע בדיקה יסודית יותר, לאמור, בדיקת סוכר לאחר צום ושעתיים לאחר אכילה. מכאן כל השאר יתבהר. מאיר

08/01/2001 | 14:26 | מאת: חיימון

למאיר שלום, עשיתי בדיקות דם ולהלן התוצאות: ppg-0 - 95 ppg120 - 61 מה אני יכול להסיק מזה? בברכה חיימון

מנהל פורום סוכרת